Πολλοί αγνοούμενοι από την βύθιση δύο φορτηγών πλοίων εν μέσω σφοδρής καταιγίδας (video)

Δύο φορτηγά πλοία χάθηκαν λόγω της σφοδρής καταιγίδας στο λιμάνι Ερεγκλί της Τουρκίας την Κυριακή, σύμφωνα με τους Τούρκους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ali Yerlikaya, το φορτηγό πλοίο Kafkametler αντιμετώπισε πολύ ισχυρούς ανέμους και μεγάλα κύματα λίγο έξω από το λιμάνι του Eregli, όπου είχε προσπαθήσει να βρει καταφύγιο από την καταιγίδα που έπνεε στην περιοχή. Το Kafkametler παρασύρθηκε σε έναν κυματοθραύστη και βυθίστηκε. Και τα 12 μέλη του πληρώματος αγνοούνται.

Στην κορύφωση της καταιγίδας, οι άνεμοι έφτασαν τους 75 κόμβους, με μεγάλα ύψη κυμάτων. Ο κακός καιρός συνεχίστηκε όλη την Κυριακή. «Σε τέτοιες αντίξοες καιρικές συνθήκες, δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε επιχείρηση έρευνας και διάδοσης για τους δώδεκα πολίτες μας, όλα μέλη του πληρώματος του Kafkametler», δήλωσε ο Yerlikaya, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα A Haber. «Μόλις βελτιωθούν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η επιχείρηση έρευνας και διάδοσης θα ξεκινήσει αμέσως».

Ένα δεύτερο πλοίο, το φορτηγό πλοίο κατηγορίας Pallada, ξέσυρε την άγκυρα του εν μέσω της καταιγίδας και παρασύρθηκε μέχρι την προκυμαία στο Ερέγλι. Το πλοίο έσπασε στα δύο και οι φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν ότι το τμήμα της πρύμνης παρέμεινε πάνω από το νερό. Και τα 13 μέλη του πληρώματος διασώθηκαν με ασφάλεια.

Ένα τρίτο πλοίο, το Sormovskiy 45, έμεινε ακυβέρνητο και παρασύρθηκε επίσης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Το Sormovskiy είχε καλύτερη τύχη και διασώθηκε από ένα ρυμουλκό.

Διαβάστε ακόμα