Προς ομαλοποίηση οι αποστολές φορτίων με κοντέινερ: Ανοίγει και πάλι το τέταρτο μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου

Οι τερματικοί σταθμοί εμπορευματοκιβωτίων του Yantian, οι οποίοι είναι από τους μεγαλύτερους του κόσμου στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, θα ανοίξουν και πάλι αποκαθιστώντας την κανονική λειτουργία τους μετά από μια έξαρση που υπήρξε στον Covid-19 και η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να διαταραχθεί η παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού και να αυξηθούν κατακόρυφα οι τιμές της αποστολής των εμπορευμάτων.

Όλες οι προβλήτες στο λιμάνι του Yantian, που είναι κομμάτι του λιμανιού του Shenzhen στη νότια Κίνα, θα λειτουργήσουν πλήρως την Πέμπτη καθώς η κατάσταση αζέρικο με τον κορονοϊό είναι τώρα υπό έλεγχο, ανέφερε η Yantian International με δήλωση της. Η εταιρεία έκλεισε τρεις προβλήτες στις 21 Μαΐου, αφού κάποιοι εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Σημαντικές ναυτιλιακές εταιρείες μεταφοράς κοντέινερ όπως η A.P. Moller, η Maersk A / S και η Mediterranean Shipping απέφευγαν το συγκεκριμένο λιμάνι, όπου οι αυστηρότεροι υγειονομικοί έλεγχοι οδήγησαν σε συμφόρηση και επιβράδυνση της παραγωγικότητας. Αυτό, με τη σειρά του, οδήγησε σε συμφόρησης άλλα λιμάνια και πρόσθεσε περισσότερη πίεση στις αλυσίδες εφοδιασμού που είναι ήδη υπό πίεση από την πανδημία και το μπλοκάρισμα του καναλιού του Σουέζ.

Τα προβλήματα στο Σενζέν, το τέταρτο πιο πολυσύχναστο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, έχουν εκτοξεύσει τα έξοδα αποστολής σε υψηλά επίπεδα. Τα ποσοστά spot για εμπορευματοκιβώτια 40 ποδιών προς το Λος Άντζελες από τη Σαγκάη σημείωσαν άνοδο 11% αυτό το μήνα, σύμφωνα με τον δείκτη εμπορευματοκιβωτίων Drewry, ενώ τα ποσοστά από την Σανγκάη προς Ρότερνταμ είναι 10%.

Διαβάστε ακόμα