Προς τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας ρυμουλκείται το Μυρτιδιώτισσα

Φωτο:http://www.iefimerida.gr/

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ” Ν.Π. 9465, ότι διαπιστώθηκε ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή του Στενού Ωρεών νότια του Παγασητικού κόλπου.

Το “ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ”, εκτελούσε δρομολόγιο από Άγιο Κωνσταντίνο προς Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο, με τριάντα δύο (32) άτομα πλήρωμα, είκοσι ένα (21) επιβάτες και επτά (07) Ι/Χ οχήματα.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) αλιευτικά σκάφη, ένα Τ/Χ σκάφος καθώς και το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΧVΙΙ” ΝΠ 2987 το οποίο απογευματινές ώρες ξεκίνησε να ρυμουλκεί το “ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ” προς λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης ο Πλοίαρχος του ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ανέφερε ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη και πλέει αυτοδυνάμως συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και του ανωτέρω Ρ/Κ σκάφους προς Άγιο Κωνσταντίνο, όπου και θα επιθεωρηθεί από κλιμάκιο Επιθεωρητών του Κλάδου Επιθεώρησης Πλοίων και από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
Τυχόν εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

Διαβάστε ακόμα