Προς τον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας ρυμουλκείται το Μυρτιδιώτισσα

Φωτο:http://www.iefimerida.gr/

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ” Ν.Π. 9465, ότι διαπιστώθηκε ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή του Στενού Ωρεών νότια του Παγασητικού κόλπου.

Το “ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ”, εκτελούσε δρομολόγιο από Άγιο Κωνσταντίνο προς Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο, με τριάντα δύο (32) άτομα πλήρωμα, είκοσι ένα (21) επιβάτες και επτά (07) Ι/Χ οχήματα.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) αλιευτικά σκάφη, ένα Τ/Χ σκάφος καθώς και το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΧVΙΙ” ΝΠ 2987 το οποίο απογευματινές ώρες ξεκίνησε να ρυμουλκεί το “ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ” προς λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης ο Πλοίαρχος του ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ανέφερε ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη και πλέει αυτοδυνάμως συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και του ανωτέρω Ρ/Κ σκάφους προς Άγιο Κωνσταντίνο, όπου και θα επιθεωρηθεί από κλιμάκιο Επιθεωρητών του Κλάδου Επιθεώρησης Πλοίων και από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
Τυχόν εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.