Προσφέρεται δωρεάν εμβολιασμός σε όλους τους ναυτικούς που βρίσκονται σε πλοία με σημαία Παναμά

Περίπου 300.000 δόσεις εμβολίου για τον Covid-19 είναι ήδη διαθέσιμες για να ξεκινήσει η διαδικασία εμβολιασμού των ναυτικών που βρίσκονται σε πλοίο με σημαία Παναμά.

Οι ναυτικοί που επιθυμούν να λάβουν το εμβόλιο AstraZeneca, θα χρειαστεί μόνο να επικοινωνήσουν και να κανονίσουν την διαδικασία μέσω του τοπικού πράκτορα της εταιρείας στον Παναμά, ο οποίος θα ενημερώσει τη Ναυτιλιακή Αρχή του Παναμά και το Υπουργείο Υγείας.

«Τα πλοία είναι σημαντικά, αλλά οι ναυτικοί είναι ακόμη πιο σημαντικοί, γιατί χωρίς αυτούς τα πλοία δεν μπορούν θα κινηθούν, και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να παρέχουμε εμβόλια για τους «βασικούς εργάτες» του στόλου του Παναμά», δήλωσε ο Capt Juan Maltez, επικεφαλής του Τμήματος της ναυτικής αρχής του Παναμά.

Ο εμβολιασμός των ναυτικών υστερεί σημαντικά σε σχέση με αυτόν των ανεπτυγμένων χωρών όπου ήδη εφαρμόζονται προγράμματα αναμνηστικών εμβολίων. Ο δείκτης αλλαγής των πληρωμάτων του Neptune θέτει την εμβολιαστική κάλυψη των ναυτικών στο 49,5% στις αρχές Δεκεμβρίου, ωστόσο, δεδομένου ότι τα στοιχεία προέρχονται από τις ναυτιλιακές εταιρείες, το συνολικό ποσοστό μπορεί να είναι χαμηλότερο.

Μιλώντας πρόσφατα στην Παγκόσμια Εβδομάδα Crew Connect, ο Capt Faouzi Fradi, Group Director, Crewing and Training for Colombia Ship Management, επεσήμανε τις βασικές θαλάσσιες οδούς όπως το κανάλι του Παναμά, τα Τουρκικά Στενά και το κανάλι του Σουέζ ως σημεία όπου θα μπορούσαν να αυξηθούν οι εμβολιασμοί για ναυτικούς λόγω του μεγάλου αριθμού πλοίων που διέρχονται από αυτές τις περιοχές.

Διαβάστε ακόμα