Πρόσκρουση επιβατηγού πλοίου στην Κέρκυρα – Τρόμος για 693 επιβάτες

karavi

Ολονύχτιο θρίλερ στο Ιόνιο με οχηματαγωγό που είχε προορισμό την Ιταλία

Προσέκρουσε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην νησίδα “ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ” ν. Κέρκυρας το Ε/Γ-Ο/Γ ”EUROPA LINK” σημαίας Ιταλίας.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, ότι κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου για Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα Ιταλίας, με 693επιβάτες, εβδομήντα μέλη του πληρώματος και 366 οχήματα, προσέκρουσε στην νησίδα “ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ” στο βόρειο στενό ν. Κέρκυρας. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση ζημιάς στη δεξιά πλευρά του πλοίου και η εισροή υδάτων ενώ με μέριμνα του πληρώματος κλείστηκαν οι υδατοστεγείς πόρτες των διαμερισμάτων και έγιναν προσπάθειες απάντλησης αυτών.

Στη συνέχεια, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και συνοδεία πλωτού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που είχε αποπλεύσει για παροχή συνδρομής, το Ε/Γ-Ο/Γ ”EUROPA LINK” κατέπλευσε στο λιμένα Κέρκυρας και προσέδεσε ασφαλώς με τη βοήθεια των Ρ/Κ “ΔΙΑΣ” Ν.Π. 4447 και Ρ/Κ “ΔΟΞΑ” Ν.Π. 4678.

Οι επιβάτες του πλοίου αποβιβάστηκαν ασφαλώς, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός. Κατόπιν ελέγχου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του συμβάντος έως το λιμένα Κέρκυρας, δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ ”EUROPA LINK” σημαίας Ιταλίας μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

Διαβάστε ακόμα