Πρόσκρουση του «Flying Cat 4» στον επιβατικό λιμένα ν. Σπετσών

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σπετσών, για περιστατικό πρόσκρουσης του Ε/Γ – Τ/Χ – ΚΑΤ ”FLYING CAT 4” Ν.Π. 10659, κατά τον κατάπλου του, στον επιβατικό λιμένα ν. Σπετσών, με αποτέλεσμα την πρόκληση ρωγμής στο πρωραίο αριστερό στεγανό του πλοίου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη επιθεωρητής ΤΚΕΠ του οικείου λιμένα, όπου διαπίστωσε την ανωτέρω ζημιά, καθώς και την ύπαρξη ρήγματος διαστάσεων μήκους 1,20μ. και πλάτους 0μ. – 0,20μ, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Επί του πλοίου επέβαιναν 79 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον λιμένα ν. Σπετσών, ενώ το πλοίο επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο προς λιμένες ν. Ύδρας – ν. Πόρου – Πειραιά, με 57 επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Σπετσών που διενεργεί την προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”FLYING CAT 4” και στη συνέχεια επετράπη ένας μεμονωμένος πλους κενό φορτίου και επιβατών για την επισκευαστική βάση Περάματος. Με τον κατάπλου του ανωτέρω πλοίου στο Πέραμα, η οικεία Λιμενική Αρχή, προέβη στην συνέχιση απαγόρευσης απόπλου του, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Φωτογραφία: https://www.thepressroom.gr

Διαβάστε ακόμα