Πρωτοβουλίες της Minerva Gas για επιτάχυνση της απανθρακοποίησης

Η πρώτη ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία που εντάχθηκε στον μη κερδοσκοπικό κέντρο έρευνας Maersk-Kinneyt Moller Center for Zero Carbon Shipping είναι η Minerva Gas συμφερόντων Ανδρέα Μαρτίνου. Σκοπός του κέντρου έρευνας είναι η επιτάχυνση της απανθρακοποίησης της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

“Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με το Κέντρο Έρευνας μοιράζοντας την ναυτιλιακή εμπειρία και γνώση μας σε μία κοινή προσπάθεια εξεύρεσης νέων τεχνολογιών που θα οδηγήσουν σε νέες λύσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην επιτάχυνση της μετάβασης στο μέλλον που είναι η χαμηλές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου” δήλωσε ο COO της Minerva Gas Σωκράτης Δημόπουλος.

Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από πέντε πέμπτης γενιάς LNG carriers εξοπλισμένα με τεχνολογία η οποία μειώνει το λειτουργικό τους κόστος κυρίως στην κατανάλωση καυσίμου καθώς και το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Στους στρατηγικούς εταίρους του Κέντρου συμμετέχουν η μεγαλύτερη εταιρεία τακτικών γραμμών Moller-Maersk, ο αμερικανικός νηογνώμονας ABS, οι πετρελαϊκοί κολοσσοί BP και Total Energies και εταιρεία κατασκευής μηχανών MAN Energy Solutions.

Σε αυτή συμμετέχουν εταιρείες όπως η ΝΥΚ Line η V.Group και η Solt Tankers.

Η έναρξη λειτουργίας του Κέντρου έγινε τ ο 2020 με έδρα την Κοπεγχάγη. Θα δημιουργήσει 100 θέσεις εργασίας και περιλαμβάνει ειδικούς σε θέματα καυσίμων, ενέργειας, τεχνολογίας, κανονιστικών θεμάτων και χρηματοδότησης.

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα