Ψαράς ναυάγησε και επέζησε αρκετές μέρες με την βοήθεια ενός ψυγείου που επέπλεε!

Σε ένα συνηθισμένο ταξίδι ρουτίνας από το Coatzacoalcos του Μεξικού στο Port Manatee της Φλόριντα, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Queen B πραγματοποίησε μια απίστευτη διάσωση όταν εντόπισε και διέσωσε έναν ψαρά που βρισκόταν πάνω σε ένα ψυγείο από υαλοβάμβακα για αρκετές ημέρες.

Ο ψαράς, με το όνομα Eric Estrada, 33 χρόνων, είχε αναχωρήσει από το λιμάνι Celestun στη χερσόνησο Yucatan με τον ανιψιό του στις 29 Ιανουαρίου. Αντιμετώπισαν ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κύματα στις 31 και το σκάφος τους βυθίστηκε. Ο ανιψιός επέζησε κολλώντας σε μια σημαδούρα και τον έσωσε ένας άλλος ψαράς, ο οποίος τον μετέφερε στην ακτή για θεραπεία λόγω σοβαρής αφυδάτωσης.

Ωστόσο, η Estrada – που είχε γαντζωθεί στο ψυγείο του σκάφους για να μην πνιγεί – είχε παρασυρθεί μακριά από το σημείο. Οι ντόπιοι ψαράδες και οι πρώτοι ανταποκριτές ξεκίνησαν έρευνα, αλλά δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν και υπήρχαν φόβοι ότι χάθηκε στη θάλασσα. Το πρωί της 3ης Φεβρουαρίου, αξιωματούχοι στο λιμάνι του Celestun έλαβαν κλήση από τη Φλόριντα, ειδοποιώντας τους ότι ο Estrada είχε διασωθεί στη θάλασσα από το πλήρωμα του Queen B.

Το φορτηγό πλοίο είχε εντοπίσει τον αγνοούμενο ψαρά περίπου 95 ν.μ. από τις ακτές του Progreso στο Μεξικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία του και τα σχέδια επαναπατρισμού του βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το Queen B είναι ένα μικρό πλοίο μεταφοράς κοντέινερ που κατασκευάστηκε το 2004 και φέρει σημαία Κύπρου. Το διαχειρίζεται από μια γερμανική εταιρεία με έδρα το Αμβούργο και εμπορικά τη διαχειρίζεται η World Direct Shipping, μια μικρή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με έδρα τη Φλόριντα.

Διαβάστε ακόμα