Πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο στον Βόλο-Δύο τραυματίες

purkagia_se_fortigo_ploio_

Για περιστατικό πυρκαγιάς και τραυματισμό δύο αλλοδαπών μελών του πληρώματος, ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Βόλου.

Συγκεκριμένα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Φ/Γ NAKHODKA σημαίας Ρωσίας, το οποίο βρισκόταν παραβεβλημένο σε ιδιωτική λιμενική εγκατάσταση στην Αμαλιάπολη Βόλου. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κατόπιν έκρηξης από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην πλώρη του πλοίου.

Άμεσα μετέβησαν στο χώρο ελλιμενισμού του πλοίου ένα περιπολικό όχημα της οικείας Λιμενικής αρχής καθώς και τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκε ο σοβαρός τραυματισμός του 37χρονου Α΄ Μηχανικού και του 24χρονου Γ΄ Μηχανικού του πλοίου καθώς και υλικές ζημιές. Οι τραυματισθέντες διακομίστηκαν άμεσα με Ι.Χ.Ε. όχημα αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι σε κρίσιμη κατάσταση και στη συνέχεια πρόκειται ναμεταφερθούν στο «Θριάσιο» Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας.

Η πυρκαγιά τέθηκε σε έλεγχο από δυνάμεις και μέσα της οικίας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κατασβήστηκε λίγες ώρες αργότερα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε υπήρξε κίνδυνος για άλλο πλοίο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου.

Διαβάστε ακόμα