Πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο επιβατηγού πλοίου που μετέφερε 182 επιβάτες- Πραγματοποίησε εκούσια προσάραξη (video & photo)

Ένα ferry που μετέφερε περίπου 182 επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος έπιασε φωτιά και προσάραξε εκούσια το κατά τη διάρκεια του δρομολογίου από τη Νέα Σκωτία προς το νησί του Πρίγκηπα Εδουάρδου στον Καναδά.

Το Κοινό Κέντρο Συντονισμού έρευνας και Διάσωσης του Χάλιφαξ είπε ότι έλαβε κλήση κινδύνου στις 11:17 π.μ. τοπική ώρα στην οποία ενημερώθηκε ότι το Northumberland Ferry Holiday Island αντιμετωπίζει φωτιά στο μηχανοστάσιο και στη συνέχεια προσάραξε.

Ένα αεροσκάφος έρευνας και διάσωσης και η Καναδική Ακτοφυλακή έφτασε στο σημείο και κατάφερε να αποβιβάσει από το ferry με ασφάλεια 182 επιβάτες. Στο πλοίο παρέμειναν 18 μέλη του πληρώματος και επτά πυροσβέστες από την στεριά για την κατάσβεση της φωτιάς.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Μια δήλωση της Northumberland Ferries επιβεβαίωσε ότι το Holiday Island αντιμετώπισε πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο και εκούσια προσάραξε λίγο μετά τις 11 π.μ. κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου δρομολογίου του στις 10 π.μ. από το Caribou της Νέας Σκωτίας στο Wood Island, PEI.

«Το πλήρωμα του πλοίου και τα συστήματα ασφαλείας περιόρισαν τη φωτιά. Ο πλοίαρχος πήρε τις απαραίτητες προφυλάξεις και έριξε και τις δύο άγκυρες και οδήγησε το πλοίο σε ένα σημείο που έχει μαλακό βυθό έξω από την είσοδο του λιμανιού στα νησιά Wood. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί σε επιβάτες ή πλήρωμα», δήλωσε ο Don Cormier, Αντιπρόεδρος της Northumberland Ferries.

Το περιστατικό έρχεται μετά την ανάρτηση της Northumberland Ferries την Πέμπτη στο Twitter ότι το Holiday Island αντιμετώπιζε απροσδιόριστα τεχνικά προβλήματα που σχεδόν ακύρωσαν δύο δρομολόγια από το Caribou την Πέμπτη.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό αναφέρθηκε στο περιστατικό στο Twitter:

«Με ανακούφιση άκουσα ότι όλοι οι επιβάτες του MV Holiday Island κατάφεραν να αποβιβαστούν με ασφάλεια. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το πλήρωμα και τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο και έδρασαν τόσο γρήγορα και βοήθησαν στη διευκόλυνση της εκκένωσης – είμαστε ευγνώμονες για τη σκληρή δουλειά σας».

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα