Πωλούν χρέη για… ρευστό

osprey_eagle_bulk_

Το αμερικανικό fund Oaktree που έχει ιδρύσει ο Howard Stanley Marks, αναδεικνύεται σε έναν από τους ισχυρότερους «παίκτες» των hedge funds που αγοράζουν χρέη ναυτιλιακών εταιριών «στοχεύοντας» στις υπεραξίες από την αναδιάρθρωσή τους, αλλά και στο να ανοίξουν «πόρτα» στην εκμετάλλευση των σημαντικών assets που διαθέτουν και κυρίως των πλοίων τους.

Το πιο πρόσφατο «χτύπημα» της Oaktree είναι εκείνο με το χρέος της Eagle Bulk του Σοφοκλή Ζούλα, όπου μαζί με 10 ακόμη επενδυτικά funds φαίνεται πως έχουν αγοράσει χρέος ύψους 958,8 εκατ. δολ. της ναυτιλιακής εταιρίας από την κοινοπραξία τραπεζών με επικεφαλής την Royal Bank of Scotland. Περιμένουν δε, να διαπιστώσουν αν η διοίκηση της εισηγμένης στον Nasdaq εταιρίας βρει λύση στο «καυτό» θέμα της αναδιάρθρωσης δανειακών υποχρεώσεων της τάξεως του 1,1 δισ. δολ. ως τις 30 Απριλίου (μετά την παράταση που έδωσαν οι πιστωτές, καθώς η αρχική ημερομηνία έληγε στις 15 Απριλίου) ή αν τελικά προσφύγει στο Chapter 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα. Όπως υποστηρίζουν πως θα συμβεί τελικά αναλυτές σαν τον Michael Weber της Wells Fargo.

Σε αυτή την περίπτωση οι στρατηγικοί επενδυτές που αυτή την στιγμή ελέγχουν το χρέος της ελληνικής ναυτιλιακής, μεταξύ των οποίων και η Oaktree Capital Management, πιθανόν με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πτώχευσης να βρεθούν με την πλειοψηφία του μετοχικού πακέτου.

Διαβάστε περισσότερα στο dealnews.gr

Διαβάστε ακόμα