Συγκλονιστικό Βίντεο: Πύραυλος χτυπάει φορτηγό πλοίο στην Ουκρανία- Νεκρός ο τρίτος μηχανικός

Ένας ναυτικός σκοτώθηκε χθες το απόγευμα όταν ένας πύραυλος έπληξε το φορτηγό πλοίο Banglar Samriddhi της Bangladesh Shipping Corporation στα ουκρανικά ύδατα.

Το πλοίο έχει καθηλωθεί στο λιμάνι Olvia στη Μαύρη Θάλασσα από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, πριν από οκτώ ημέρες.

Ο άτυχος ναυτικός ήταν ο τρίτος μηχανικός του πλοίου με καταγωγή από το Μπαγκλαντές.

Το υπόλοιπο πλήρωμα επέζησε και κατάφερε να σβήσει τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο. Το πλοίο φαίνεται να δέχτηκε τον πύραυλο όταν ρωσικά και ουκρανικά στρατεύματα αντάλλαξαν πυρ πάνω από τον ποταμό Μπου.

Δύο άλλα φορτηγά πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου και ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου έχουν επίσης χτυπηθεί από στρατιωτικά πυρά τις πρώτες ημέρες της σύγκρουσης, ενώ υπήρξαν αναφορές για την κράτηση εμπορικών πλοίων από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο γενικός γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Κιτάκ Λιμ επανέλαβε το Σαββατοκύριακο το μήνυμά του για να κρατήσει τους ναυτικούς ασφαλείς από τη σύγκρουση. «Η ναυτιλία, ιδιαίτερα οι ναυτικοί, δεν μπορεί να είναι παράπλευρα θύματα σε μια πολιτική και στρατιωτική κρίση – πρέπει να είναι ασφαλείς», είπε ο Λιμ.

Διαβάστε ακόμα