Πύραυλος χτύπησε φορτηγό πλοίο του εφοπλιστή Ανδρέα Χατζηγιάννη: Νεκρός ο πλοίαρχος και 4 τραυματίες (Photo)

Ρωσικός πύραυλος έπληξε σήμερα φορτηγό πλοίο, κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Οδησσού, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο καπετάνιος και να τραυματιστούν τρία μέλη του πληρώματος και ένας λιμενικός, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο KMAX RULER, της Cyprus Sea Lines, του Κύπριου εφοπλιστή Ανδρέα Χατζηγιάννη, προέδρου της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών. Το πλοίο είναι κατασκευής του 2009, έχει μήκος 230 μέτρα και πλάτος 37 μέτρα, είναι χωρητικότητας 91.800 dwt και φέρει τον αριθμό ΙΜΟ 9436642.

Το πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο τύπου Kh-31P που εκτοξεύθηκε από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος. Κατά την επίθεση σκοτώθηκε ο καπετάνιος του πλοίου (σ.σ. η εθνικότητα του οποίου δεν διευκρινίζεται), ενώ τραυματίστηκαν τρεις Φιλιππινέζοι – μέλη του πληρώματος – και ένας λιμενικός.

Το φορτηγό πλοίο επρόκειτο να φορτώσει σιδηρομετάλλευμα που προοριζόταν για την Κίνα, σύμφωνα με τον ουκρανό υπουργό Υποδομών Ολεξάντρ Κουμπράκοφ, ο οποίος ανέφερε ότι μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, έχουν σημειωθεί 21 ρωσικές επιθέσεις σε λιμενικές υποδομές της Ουκρανίας.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που επικοινωνήσαμε πριν από λίγο δήλωσε «άγνοια για το περιστατικό», ενώ στο ερώτημα «αν είναι Έλληνας ο πλοίαρχος που σκοτώθηκε ή ποιάς εθνικότητας είναι», τόνισαν ότι «δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων».

Επισημαίνεται ότι το πλοίο είναι νηολογημένο στη Λιβερία.

ΠΗΓΗ: mononews.gr

Διαβάστε ακόμα