Ρεκόρ διαλύσεων κρουαζιερόπλοιων ανακοίνωσαν τα μεγαλύτερα διαλυτήρια στον κόσμο

Σχεδόν 14 κρουαζιερόπλοια κατέφθασαν στα διαλυτήρια Alang του Γκουτζαράτ πέρυσι περιμένοντας να διαλυθούν. Λόγω της πανδημίας, ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων στα διαλυτήρια Alang είναι ίσος με τον συνολικό αριθμό από το 2011 έως το 2020.

Ο Rakesh Mishra, αξιωματικός στο λιμανι στο Alang, δήλωσε ότι κάθε χρόνο παρατηρείται συνήθως ένα έως δύο κρουαζιερόπλοια να πλέουν στην γιάρδα του Alang. Τον τελευταίο χρόνο, τα κρουαζιερόπλοια είχαν μία σημαντική αύξηση. Τα 14 κρουαζιερόπλοια που κατεύθασαν από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους έως τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους είναι τα υψηλότερα που έχουν καταγραφεί μέσα σε ένα χρόνο.

Ο καπετάνιος Mishra ανέφερε ότι τα κρουαζιερόπλοια MV Roger και MV Bluefort έφτασαν στην γιάρδα τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Οκτωβρίου. Το γιγαντιαίο πλοίο MV Bluefort (42 ετών) κατασκευάστηκε στη Γερμανία, ενώ το MV Roger, 48 ετών, είναι νηολογημένο στην Ισπανία. Σχεδόν όλα τα πλοία ήταν σημαντικά με 400 άτομα προσωπικό.

Ο καπετάνιος πρόσθεσε επίσης ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, μετά το μεγάλο πλήγμα που γνώρισε ο τουρισμός, τα κρουαζιερόπλοια ελλείψει κρουαζιέρων δε μπορούσαν να καλύψουν βασικά έξοδα όπως οι μισθοί του πληρώματος και η συντήρηση των πλοίων.

Διαβάστε ακόμα