Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου: «Εξυγίανση Ναυπηγείων Ελευσίνας»

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε, από χθες μέχρι τις 13 Ιουλίου 2022, το σχέδιο νόμου για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης αναφέρει «…Με αυτό ολοκληρώνουμε μέσα σε 3 χρόνια την παρέμβαση μας για να επαναλειτουργήσουν και τα 3 Ναυπηγεία (Σύρου, Σκαραμαγκά και Ελευσίνος)».

Αναλυτικά η σχετική ανάρτηση στο opengov.gr:

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης έθεσε χθες, 7 Ιουλίου 2022, ημέρα Πέμπτη, και ώρα 1:30μμ, σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, το σχέδιο νόμου με τίτλο «Εξυγίανση Ναυπηγείων Ελευσίνας».

Σκοπός του παρόντος νομοσχεδίου είναι η παροχή εξουσιοδότησης στον Υπουργό Ανάπτυξης για την ενιαία συμμετοχή του Δημοσίου ως πιστωτή, στην επιχειρούμενη εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Δεδομένου ότι το Δημόσιο, λαμβανομένων υπόψη όλων των φορέων του, είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής του εταιρικού φορέα των Ναυπηγείων, αλλά και του προφανούς δημοσίου συμφέροντος στην κατά το δυνατόν ταχύτερη εξυγίανση και επανενεργοποίησή τους, η ουσιώδης συμμετοχή του Δημοσίου στη διαδικασία αυτή είναι επιβεβλημένη.

Επιμέρους σκοποί του εν λόγω νομοσχεδίου αποτελούν:
1. Η συμμετοχή του Δημοσίου στην διαδικασία εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας.
2. Η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων στον εξυγιανθέντα φορέα.
3. Η κάλυψη οφειλών των εργαζομένων και η καταβολή αποζημιώσεων σε αυτούς.
4. Η εκ νέου εξασφάλιση απασχόλησης για σημαντικό αριθμό εργαζομένων της περιοχής.
5. Η επανεκκίνηση της λειτουργίας του Ναυπηγείου σε βιώσιμη βάση.
6. Η εξυπηρέτηση αναγκών ναυπήγησης και συντήρησης πλοίων της ευρύτερης περιοχής.
7. Η ανάκτηση υφισταμένων απαιτήσεων του Δημοσίου κατά του φορέα των Ναυπηγείων.
8. Η εξασφάλιση φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών που θα προκύψουν ως αποτέλεσμα της επαναλειτουργίας των Ναυπηγείων.
9. Η εξυπηρέτηση ναυπηγικών αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού.
10. Η διατήρηση συσσωρευμένης τεχνογνωσίας και η παραγωγική χρήση των υφιστάμενων μέσω των Ναυπηγείων.

Στο πλαίσιο αυτό, καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε κοινωνικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος, καταθέτοντας τις προτάσεις του για τη βελτίωση των διατάξεων του προτεινόμενου σχεδίου νόμο.
Η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης ξεκίνησε χθε 7 Ιουλίου 2022 και ώρα 1:30μμ, και θα ολοκληρωθεί την 13η Ιουλίου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 3:00μμ.

Διαβάστε ακόμα