Σεμινάριο με θέμα «New Methods of Getting Weather Information on Board»

pontoporos_nautilia_seminario_meteorologias_

Περιγραφή Σεμιναρίου
Πάρτε το laptop σας, το tablet σας και το κινητό σας και ελάτε να μάθετε τους τρόπους με τους οποίους πάντα θα έχετε τις επίσημες μετεωρολογικές πληροφορίες στο καράβι, σε οποιαδήποτε μέρος του κόσμου και αν είστε, ασχέτως αν πιάνει ή δεν πιάνει το facsimile, ασχέτως αν υπάρχουν επίσημες ή μη προγνώσεις και ασχέτως αν έχετε broadband ή όχι.

Μέσα από πλήθος πραγματικών παραδειγμάτων και πρακτικών εφαρμογών, το σεμινάριο αυτό θα σας ανοίξει νέους ορίζοντες στην λήψη της μετεωρολογικής πληροφορίας, εκπαιδεύοντας σας σε όλες τις σύγχρονες μεθόδους λήψης των μετεωρολογικών πληροφοριών που έχουν αναπτυχθεί για τους ναυτικούς.

Μάθετε πως μπορείτε χρησιμοποιώντας το email του καραβιού, να λάβετε επίσημους χάρτες από τις μεγαλύτερες μετεωρολογικές υπηρεσίες του κόσμου, προειδοποιήσεις, advisories για τροπικούς κυκλώνες, metarea forecasts, παρατηρήσεις από παραπλέοντα πλοία, δορυφορικές μετρήσεις για τον άνεμο από τον δορυφόρο A-SCAT, Grib Files (Ψηφιακούς χάρτες καιρού). Μάθετε το χειρισμό των δημοφιλέστερων Grib Viewers και πώς να έχετε ΠΑΝΤΑ καιρό on board. Επίσης θα γίνει ειδική αναφορά στο δημοφιλές πρόγραμμα SPOS και στο OPENCPN.

Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται στους αξιωματικούς γέφυρας ποντοπόρων πλοίων, οποιασδήποτε βαθμίδας καθώς επίσης και σε στελέχη γραφείου ναυτιλιακών εταιριών.

Που & Πότε
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014, Ώρα: 1430 – 1930, Κεφαλληνίας 57, Πειραιάς στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΕΙΜ. Για το χάρτη της περιοχής πατήστε εδώ.

Κόστος
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 120€ αλλά για σπουδαστές ΑΕΝ γίνεται έκπτωση 20% και η συμμετοχή διαμορφώνεται στα 96€. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται το υλικό παρακολούθησης με τις έντυπες σημειώσεις και η βεβαίωση συμμετοχής.

Εγγραφές
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 697 80 52 622 ενώ για εγγραφή πατήστε εδώ. Απαραίτητη προϋπόθεση για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο είναι να φέρετε μαζί σας το laptop σας, αλλά και το tablet σας (σε περίπτωση που έχετε). Σε όλους θα δοθεί ελεύθερη πρόσβαση στο internet.

Εισηγητής
Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Δρ. Νίκος Μαζαράκης, Φυσικός – Μετεωρολόγος, Καθηγητής Ναυτικής Μετεωρολογίας ΚΕΣΕΝ – Επιστημονικός συνεργάτης Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών – Εκπαιδευτικός συνεργάτης διαφόρων ναυτιλιακών εταιριών. (για βιογραφικό πατήστε εδώ).

Χρήσιμες ερωτήσεις για το σεμινάριο

Το σεμινάριο δίνει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα όπως για παράδειγμα τα αυτά που ακολουθούν:

1. Ταξιδεύω στον Ινδικό Ωκεανό και δεν έχω κάποια επίσημη πηγή πληροφόρησης για τον καιρό. Μπορώ να πάρω με κάποιο τρόπο τα καιρικά δελτία;

2. Η λήψη των επίσημων προγνωστικών στοιχείων είναι αδύνατη μέσω facsimile λόγω πολύ κακής λήψης. Μπορώ να έχω με άλλο τρόπο τους χάρτες;

3. Στο καράβι το ιντερνέτ είναι κλειδωμένο. Έχω μόνο email. Μπορώ να πάρω τον καιρό μέσω email;

4. Στο πλοίο που εργαζόμουν παλαιότερα είχαμε εμπορική εφαρμογή για weather routing όπου έβλεπα ψηφιακούς χάρτες καιρού. Μπορώ με κάποιο τρόπο να αποκτήσω ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στους ψηφιακούς χάρτες καιρού;

5. Πως μπορώ να μάθω τις καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν τα παραπλέοντα πλοία;

6. Πως μπορώ να έχω πρόσβαση σε δορυφορικά στοιχεία για τον άνεμο στην περιοχή που είμαι;

7. Έχουν κάποιο κόστος όλες οι παραπάνω υπηρεσίες;

Διαβάστε ακόμα