Σεμίραμις Παληού: Άνοιγμα της OceanPal στα chemical tankers

Σε στρατηγική επενδυτική κίνηση προχωρά η OceanPal Inc., η spin-off της Diana Shipping με επικεφαλής τη Σεμίραμις Παληού. Επενδύει στη ναυπήγηση δύο χημικών δεξαμενόπλοιων που θα μπορουν να καταναλώσουν ως καύσιμο και μεθανόλη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η εισηγμένη στον Nasdaq εταιρεία γνωστοποίησε ότι θα γίνει στρατηγικός εταίρος και θα επενδύσει στη νορβηγική RFSea Infrastructure II AS.

Η RFSea Infrastructure II AS η οποία θα ναυπηγήσει στη γιάρδα Wuhu Shipyard Co. Ltd. της Κίνας, δύο chemical tankers τα οποία θα είναι methanol-ready και χωρητικότητας 6.600 dwt το καθένα.

Τα νεότευκτα αναμένεται να παραδοθούν το δ’ τρίμηνο του 2025 και το α’ τρίμηνο του 2026, αντίστοιχα. Η εταιρεία υπέγραψε δύο ξεχωριστά συμβόλαια για τα δεξαμενόπλοια.

Ο CEO της OceanPal Inc., Robert Perri, υπογράμμισε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επενδύσουμε σε αυτά τα υπερσύγχρονα, chemical tankers, κατανάλωσης μεθανόλης, σε μια αγορά χημικών δεξαμενόπλοιων όπου πιστεύουμε ότι τα fundamentals θα βελτιωθούν τα επόμενα χρόνια. Επιπλέον, η επένδυση αυτή θα βελτιώσει το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, καθώς αυτά τα νεότευκτα αναμένεται να είναι 20-25% πιο αποδοτικά σε καύσιμα από τα συμβατικά δεξαμενόπλοια χημικών προϊόντων».

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα