Σφοδρή καταγγελία της ΠΕΝΕΝ για την απραξία της ΠΝΟ στο ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Συνεδρίασε η Διοίκηση της ΠΝΟ στις 27/9/2017 με θέμα την Σύγκληση του Ετήσιου Τακτικού Γενικού Συμβουλίου μη συμπεριλαμβάνοντας στην ημερήσια διάταξη ως θέμα την ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή που δημιούργησε με την βύθισή του το Δ/Ξ «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Στην τοποθέτησή του ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΝΕΝ ζήτησε να συζητηθεί μόνο το θέμα του ναυαγίου και της οικολογικής καταστροφής, τα αίτια και τις ευθύνες που έχουν προκύψει καταγγέλλοντας τον Γενικό Γραμματέα της ΠΝΟ ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου και η εκλογική διαδικασία της ΠΝΟ και τίποτα άλλο!!!!

Άσκησε δριμεία κριτική για την ένοχη σιωπή, την αδράνεια και την απραξία τόσο του Γ.Γ της ΠΝΟ όσο και της πλειοψηφίας του οργάνου και τους καταλόγισε ευθύνες ότι με τον τρόπο αυτό μετατρέπουν την ομοσπονδία σε χειροκροτητή της ναυτιλιακής κυβερνητικής πολιτικής και της ασύδοτης δράσης του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Προφανώς δεν διασώζεται η απαράδεκτη εικόνα που για άλλη μια φορά παρουσίασε η ΠΝΟ με την αναφορά της στην σχετική ανακοίνωση περί των πρωτοβουλιών των Σωματείων μελών της….. αφού και σε αυτές τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες οι ίδιοι απείχαν επιδεικτικά.

Αναλύοντας τα στοιχεία που έχουν προκύψει η ΠΕΝΕΝ κατέθεσε προτάσεις που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Κατάργηση των ειδικών συνθέσεων και επάνδρωση σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των πλοίων, χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση των παλαιών πλοίων θεσμοθετώντας ανώτατο όριο ηλικίας τα 20 χρόνια, αναβάθμιση της Επιθεώρησης Εμπορικών πλοίων με την συμμετοχή των Ναυτεργατικών Σωματείων, επιστημονικών και λαϊκών φορέων βάζοντας τέλος στον δεσμό με το εφοπλιστικό κεφάλαιο με ουσιαστικούς ελέγχους και διασφαλίζοντας την διαφάνεια και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Κατήγγειλε τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας για την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση του ναυαγίου του Δ/Ξ «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Στο επόμενο θέμα που συζητήθηκε για το συνταξιοδοτικό, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΝΕΝ πρότεινε απεργιακές κινητοποιήσεις απαιτώντας να σταματήσει το αίσχος της κυβέρνησης που εμπαίζει τον Ναυτεργατικό κόσμο έχοντας καταντήσει τις συντάξεις απλό φιλοδώρημα.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Διαβάστε ακόμα