Σιγκαπούρη: Εκτοξεύτηκε η διαφορά μεταξύ του καυσίμου fuel υψηλής περιεκτικότητας σε θείο με αυτό της χαμηλής περιεκτικότητας

Η διαφορά των τιμών μεταξύ του καυσίμου fuel υψηλής περιεκτικότητας σε θείο με αυτό της χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο έχει αυξηθεί στα 200 $ ανά τόνο στη Σιγκαπούρη, τον μεγαλύτερο κόμβο ανεφοδιασμού καυσίμων στον κόσμο

Η διαφορά στην τιμή μεταξύ των δύο κυρίαρχων καυσίμων ήταν κατά μέσο όρο περίπου 110 δολάρια ανά τόνο τους πρώτους 22 μήνες, της περιόδου δηλαδή που ξεκίνησε η εφαρμογή του κανονισμού για την περιεκτικότητα του θείου.

Στην Ασία η διαφορά της τιμής έχει εκτοξευθεί από τον περασμένο μήνα, δικαιώνοντας αυτούς που αποφάσισαν να επενδύσουν σε παρέχοντας κάποιο οικονομικό όφελος για εκείνους τους ιδιοκτήτες που αποφάσισαν να επενδύσουν σε scrubbers.

Στη Σιγκαπούρη, η διαφορά της τιμής ανέρχεται πλέον στα 198 $ ανά τόνο καυσίμου, καθώς η μειωμένη προσφορά στη χώρα οδηγεί τις τιμές προς τα πάνω.

Σύμφωνα με αναλυτές, Αυτό συμβαίνει επειδή προτιμούν το καύσιμο χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο ως υποκατάστατο του φυσικού αερίου.

Η διαφορά στην τιμή δεν έγινε τόσο έντονα αισθητή σε άλλους σημαντικούς ναυτιλιακούς κόμβους ανεφοδιασμού καυσίμων, με την παγκόσμια διαφορά τιμών όπως την παρακολουθεί η Ship & Bunker να ανέρχεται στα 126 $ ανά τόνο.

Η διαφορά των τιμών για τα καύσιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο μεταξύ της Σιγκαπούρης και του Zhoushan στην Κίνα, είναι επίσης σε υψηλό επίπεδο.

Διαβάστε ακόμα