Σύγκρουση πλοίων στο Κανάλι της Μάγχης

sigkrousi_ploiwn_

Το πλοίο μεταφοράς φορτίου χύδην Orange Island, συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών προϊόντων Sten Moster, στη μέση της Μάγχης.

Το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στ’ ανοιχτά του Πόρτλαντ. Και τα δύο πλοία αναχώρησαν από την Αμβέρσα και έπλεαν προς την ίδια κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του AIS, η σύγκρουση συνέβη όταν το με σημαία Παναμά, 50.806 τόνων και κατασκευασμένο το 2010 Orange Island προσπάθησε να προσπεράσει το με σημαία Γιβραλταρ, 16.613 τόνων και κατασκευασμένο το 2006 Sten Moster.

Το χημικό δεξαμενόπλοιο, που ανήκει στη Νορβηγική Rederiet Stenersenas, υπέστη μια μεγάλη τρύπα (3m x 5m) στην αριστερή πλευρά του. Η ακτοφυλακή του Portland βοήθησε στη μετακίνηση του πλοίου στο λιμάνι του Ρότερνταμ για να πραγματοποιηθούν εργασίες επιδιόρθωσης.

Το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, που ανήκει στην Ιαπωνική Temm Maritime CO Ltd, υπέστη μόνο μικρές υλικές ζημιές, όπως γρατζουνιές και ήταν σε θέση να συνεχίσει το ταξίδι του προς το New London των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα