Συγχαρητήριες επιστολές Αρχηγού Λ.Σ. σε ναυτικούς για την διάσωση ναυαγών

bonita_diaswsi_metanastwn_

Τα συγχαρητήρια του εξέφρασε ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Aθανάσιος ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ με επιστολή του προς τον Πλοίαρχο ΑΧΛΑΤΗ Νικόλαο, τους Αξιωματικούς και το πλήρωμα του υπό την πλοιαρχία του Δ/Ξ “ΒΟΝΙΤΑ” Ν.Πειραιά 11568, για την καθοριστική συμμετοχή τους στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που έλαβε χώρα την 01-08-14 και 12-08-2014, στην περιοχή αρμοδιότητας έρευνας και Διάσωσης της Λιβύης, διασώζοντας συνολικά πεντακόσια τριάντα οκτώ (538) άτομα.

Ομοίως, συγχαρητήρια επιστολή απεστάλη προς τον Πλοίαρχο ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟ Ροβέρτο, τους Αξιωματικούς και το πλήρωμα του υπό την πλοιαρχία του C/V “COSCO YANTIAN”, Ν.Πειραιά 11482, στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που έλαβε χώρα την 27-07-2014, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της νήσου Κρήτης, διασώζοντας συνολικά διακόσια ενενήντα εννέα (299) άτομα.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στις επιστολές του τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «η ενέργειά σας αυτή αποτελεί εξαίρετη πράξη αλληλεγγύης, αποδεικνύει την προσήλωσή σας στις μακροχρόνιες παραδόσεις της Ελληνικής ναυτοσύνης, τιμά τους Έλληνες ναυτικούς και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση».

Διαβάστε ακόμα