Συνελήφθη ο πρόεδρος της εταιρείας του Sewol

sewol_nauagio_notio_korea_

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται, πλέον, ο πρόεδρος της εταιρείας στην οποία ανήκει το μοιραίο πλοίο Sewol, που βυθίστηκε στις 16 Απριλίου στα ανοιχτά της Νότιας Κορέας, κόβοντας το νήμα της ζωής σε 269 άτομα.

Ο Κιμ Χαν Σικ συνελήφθη στο σπίτι του στην Μπουντάνγκ, νοτίως της Σεούλ, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία και παραβίαση μέτρων ασφάλειας του πλοίου, μετέδωσε το Yonhap, επικαλούμενο ερευνητές τους οποίους δεν κατονομάζει.

Ο Κιμ πιστεύεται ότι είχε εγκρίνει ή ανεχθεί την τακτική υπερφόρτωση του μοιραίου πλοίου Sewol στα δρομολόγιά του από το δυτικό λιμάνι Ίντσεον προς το νότιο νησί Ζέζου, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Το πλοίο μετέφερε 3.608 τόνους φορτίου, περιλαμβανομένων 108 οχημάτων όταν ανατράπηκε και βυθίστηκε ενώ κατευθυνόταν προς το νησί. Το φορτίο του ήταν δηλαδή τριπλάσιο του προβλεπόμενου, όπως έχουν ανακοινώσει οι ερευνητές.

Από τους 476 επιβαίνοντες, 172 διασώθηκαν και 35 θεωρούνται αγνοούμενοι, ενώ έχουν ανασυρθεί 269 πτώματα. Πολλοί από τους νεκρούς ήταν μαθητές σχολείου που βρίσκονταν σε εκδρομή. Οι διασώστες έχουν δηλώσει πως ελπίζουν να ολοκληρώσουν την επιχείρηση περισυλλογής των πτωμάτων μέχρι το Σάββατο.

zougla.gr

Διαβάστε ακόμα