Συνεργασία Καναδά με το Τμήμα Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

vimc_panep_aigaiou_june_2016
Το Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο του Βανκούβερ (VIMC) και το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου υπέγραψαν μια διμερή συμφωνία για την ανάπτυξη προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών και μελών ΔΕΠ καθώς και πρωτοβουλίες κατάρτισης σχετικές με τη ναυτιλία ανάμεσα στην Ελλάδα και τον Καναδά. Η συνεργασία αποσκοπεί στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών και των ναυτιλιακών ευκαιριών μεταξύ των δύο εθνών, συνεχίζοντας παράλληλα να επεκτείνει τις καναδο-ελληνικές σχέσεις.

Η συνεργασία ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Αθήνα, στα πλαίσια των Ποσειδωνίων 2016, όταν περισσότεροι από 250 επαγγελματίες του κλάδου παρευρέθηκαν στη δεξίωση που συνδιοργάνωσαν το VIMC, η Πρεσβεία του Καναδά και το Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο του Καναδά. Ο Ανώτερος Επίτροπος Εμπορίου David Mallette, εκπροσωπώντας την Πρεσβεία του Καναδά, άνοιξε την εκδήλωση.

“Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών είναι ένα πολύ γνωστό διεθνές ακαδημαϊκό τμήμα που εδράζεται στο ναυτιλιακό νησί της Χίου, ένα από τα έξι νησιά στο ελληνικό αρχιπέλαγος, όπου το Πανεπιστήμιο έχει πανεπιστημιουπόλεις. Έχουμε περισσότερα από δέκα έξι προπτυχιακά προγράμματα, πολλαπλά μεταπτυχιακά προγράμματα και πάνω από 16.000 φοιτητές”, ανέφερε η καθηγήτρια Ελένη Θανοπούλου, Επικεφαλής του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών στο πανεπιστήμιο.

“Οι νέοι είναι το μέλλον μας και τα ισχυρά διεθνή προγράμματα που πραγματικά διασχίζουν τα σύνορα θα βελτιώσουν την εκπαίδευση και την κατάρτιση για τους επερχόμενους παγκόσμιους ηγέτες του αύριο”, δήλωσε η Kaity Arsoniadis-Stein, Εκτελεστική Διευθύντρια του VIMC.
vimc_panep_aigaiou_june_2016_deks
Κατά τη διάρκεια των Ποσειδωνίων, το VIMC παρουσίασε τα πλεονεκτήματα του Βανκούβερ όσον αφορά τα οικονομικά, τις επιχειρήσεις και τον τρόπο ζωής, για τους ναυτιλιακούς ηγέτες που επιθυμούν να επεκτείνουν την πρόσβασή τους στη Βόρεια Αμερική και τις ασιατικές αγορές.

“Χωρίς αμφιβολία, τα Ποσειδώνια αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά συνέδρια της ναυτιλίας παγκοσμίως και η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο έθνος πλοιοκτητών στον πλανήτη. Είναι σημαντικό ότι το Βανκούβερ και ο Καναδάς κάνουν γνωστό ότι είμαστε ανοικτοί για τις επιχειρήσεις”, δήλωσε ο Graham Clarke, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του VIMC.

Διαβάστε ακόμα