Στα 3.062 τα πλοία που κατέθεσαν δηλώσεις οικειοθελούς προσφοράς

pontoporos_nautilia_forologia_naftiliakwn_

Στοιχεία για τον τρόπο φορολόγησης των ναυτιλιακών εταιρειών και πλοίων διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν, σε απάντηση ερώτησης που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Καραθανασόπουλος.

Αν και ο κ. Βαρβιτσιώτης επισημαίνει ότι η φορολογική μεταχείριση των ναυτιλιακών εταιρειών και των πλοίων είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών και πραγματοποιείται με βάση το Ν. 27/75, παραθέτει στο έγγραφό του όλες τις διατάξεις για τη φορολόγησή τους και κάνει ταυτόχρονα γνωστό ως προς την «Οικειοθελή Προσφορά της Ναυτιλιακής Κοινότητας» ότι σύμφωνα με τις κατατιθέμενες Δηλώσεις Οικειοθελούς Προσφοράς, ο συνολικός αριθμός των πλοίων που έχουν δηλωθεί από τις εταιρείες του άρθρου 25 του ν. 27/1975 είναι 3.062 και ανέρχεται σε ποσοστό πλέον του 75% επί του συνόλου των διαχειριζομένων πλοίων.

Επιπλέον, ο υπουργός υπογραμμίζει ότι ο θεσμός των εταιρειών του άρθρου 25 του ν. 27/75 θεωρείται ότι έχει συμβάλει σημαντικά στην προσέλκυση ναυτιλιακών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, καθώς και στην ανάδειξη του Πειραιά σε σημαντικό διεθνές ναυτιλιακό κέντρο.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι το προσωπικό που απασχολήθηκε το έτος 2012 στις παραπάνω εταιρείες ανήλθε σε 13.700 άτομα, ενώ κατά το έτος αυτό οι παραπάνω εταιρείες εισήγαγαν και μετέτρεψαν σε εθνικό νόμισμα περί τα 2,5 δισ. δολάρια ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο dealnews.gr

Διαβάστε ακόμα