Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 75 χρόνων οι ανακαλύψεις νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου

Η εύρεση νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2021 βρίσκονται σε πορεία για να φτάσουν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 75 ετών, εάν στις μέρες του Δεκεμβρίου που απομένουν δεν καταφέρουν να βρεθούν σημαντικά ευρήματα, σύμφωνα με την ανάλυση της Rystad Energy.

Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, οι συνολικοί παγκόσμιοι όγκοι που ανακαλύφθηκαν φέτος υπολογίζονται σε 4,7 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου (boe) και, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί σημαντικά ευρήματα μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, η βιομηχανία βρίσκεται σε τροχιά για τον χειρότερο απολογισμό ανακαλύψεων από το 1946. Αυτό αντιπροσωπεύει επίσης μια σημαντική πτώση από τα 12,5 δισεκατομμύρια boe που ανακαλύφθηκε το 2020.

«Αν και ορισμένες από τις προοπτικές υψηλής κατάταξης έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν πριν από το τέλος του έτους, ακόμη και μια σημαντική ανακάλυψη ενδέχεται να μην είναι σε θέση να φτάσει τις ποσότητες που ανακαλύφθηκαν το 2021, καθώς αυτά τα πηγάδια ενδέχεται να μην ολοκληρωθούν σε αυτό το ημερολογιακό έτος. Ως εκ τούτου, ο αθροιστικός όγκος που ανακαλύφθηκε για το 2021 πρόκειται να είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων δεκαετιών», δήλωσε ο Palzor Shenga, αντιπρόεδρος της έρευνας στη Rystad Energy.

Διαβάστε ακόμα