Σταμάτησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τους 4 αγνοούμενους ναυτικούς

Οι διασώστες εγκατέλειψαν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοούμενων ναυτικών μια μέρα μετά τη βύθιση του βρετανικού φορτηγού πλοίου στη Βόρεια Θάλασσα μετά από την σύγκρουση του με το επίσης φορτηγό πλοίο Polesie .

«Λόγω των πολυάριθμων επιχειρησιακών πόρων, πλοίων και ελικοπτέρων στην περιοχή, κατέστη δυνατή η πλήρης έρευνα στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή ξανά τη νύχτα», δήλωσε την Τετάρτη η Κεντρική Διοίκηση Θαλάσσιων Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της Γερμανίας. «Αφού αυτό δεν έφερε αποτελέσματα, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σταμάτησαν την έρευνα».

Το Verity, που είναι νηολογημένο στο Ηνωμένο Βασίλειο και το πολύ μεγαλύτερο Polesie, ένα φορτηγό πλοίο με σημαία Μπαχάμες, συγκρούστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Δύο μέλη του πληρώματος του Verity διασώθηκαν.

Το άψυχο σώμα ενός ναυτικού που έχασε την ζωή του στο περιστατικό ανασύρθηκε λίγο αργότερα από το νερό, σύμφωνα με το CCME. Κανένα από τα 22 μέλη του πληρώματος του Polesie δεν τραυματίστηκαν.

Το Verity έχει μήκος 91 μέτρα και μεταφορική ικανότητα 3.360 τόνους σε φορτίο, καύσιμα, πλήρωμα και άλλα υλικά και προμήθειες.

Το Polesie έχει διπλάσιο μήκος και έχει περίπου δεκαπλάσια μεταφορική ικανότητα σε σύγκριση με το μικρότερο πλοίο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Vessel Finder. Το περιστατικό συνέβη περίπου 12 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του νησιού Helgoland της Γερμανίας.

Το ελικόπτερο Sea King του γερμανικού πολεμικού ναυτικού καθώς και άλλα σκάφη της ακτοφυλακής συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων ναυτών, ανέφερε η CCME.

Η μετεωρολογική υπηρεσία DWD της Γερμανίας εξέδωσε προειδοποίηση για μέτριες ριπές ανέμων στην περιοχή. Το κρουαζιερόπλοιο P&O Iona βοηθά επίσης στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και οι γιατροί στο πλοίο είναι έτοιμοι να προσφέρουν βοήθεια σε οποιονδήποτε διασωθέντα ναυτικό, ανέφερε η CCME.

Διαβάστε ακόμα