Στην Κίνα ταξίδεψε η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω, κα. Μαρίνα Χατζημανώλη, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Guangzhou στην Κίνα από τις 25 μέχρι τις 27 Απριλίου, όπου παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις ονοματοδοσίας του νεότευκτου φορτηγού πλοίου ‘AAL Limassol’ της εταιρείας ΑAL Shipping, μέλος του ομίλου εταιρειών Schoeller Holdings, ιδιοκτησίας του κ. Heinrich Schoeller. Το πλοίο έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα και τις σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές και θα νηολογηθεί στο Κυπριακό νηολόγιο πλοίων.

Η κ. Χατζημάνωλη στην ομιλία της κατά την τελετή ονομοταδοσίας του πλοίου, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Heinrich Schoeller για τη διαχρονική στήριξη και συμβολή του στην ανάπτυξη της Κυπριακής ναυτιλίας, ενώ απευθυνόμενη στην τοπική ναυτιλιακή κοινότητα ανάπτυξε τα πλεονεκτήματα και τις υπηρεσίες που παρέχει η νηολόγηση πλοίων υπό Κυπριακή σημαία.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, η Υφυπουργός Ναυτιλίας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συζητήσει με στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, ναυλομεσιτικών γραφείων, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων καθώς και τοπικούς αξιωματούχους της επαρχιακής διοίκησης της Guangzhou. Επίσης, πραγματοποιήθηκε διμερής συνάντηση με τον Πρόεδρο της COSCO Shipping Bulk, τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία διαχείρισης φορτηγών πλοίων, όπου συζητήθηκαν οι προοπτικές νηολόγησης πλοίων του στόλου της εταιρείας στο Κυπριακό νηολόγιο.

Την Υφυπουργό Ναυτιλίας συνόδευε στην Guangzhou, η Πρέσβης της Κύπρου στην Κίνα κ. Φράνσις-Γαλάτεια Λανίτου Γουίλλιαμς.

Διαβάστε ακόμα