Στον Πειραιά για πρώτη φορά το νεότευκτο COSTA TOSCANA της Costa Cruises – Κινείται με καύσιμo LNG (video)

Στον Πειραιά βρίσκεται για παρθενική φορά το κρουαζιερόπλοιο COSTA TOSCANA της Ιταλοαμερικανικής Costa Crociere , το οποίο είναι και το πρώτο κρουαζιερόπλοιο νέας γενιάς που έρχεται στον Πειραιά αφού έχει τη δυνατότητα να κινείται τόσο με το κλασσικό fuel oil αλλά και με υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Κατασκευάστηκε το 2021 στα ναυπηγεία Meyer στο Turku της Φιννλανδίας.Έχει μήκος 337 μέτρα και πλάτος 42.Το Costa Toscana διαθέτει τέσσερις κύριους κινητήρες διπλού καυσίμου που παράγουν ισχύ 61.760 kW. Λειτουργεί με δύο κινητήρες Azipod για υπηρεσιακή ταχύτητα 17 κόμβων.Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι οι 23 κόμβοι.

Στη μέγιστη χωρητικότητα μπορεί να μεταφέρει 6391 επιβάτες που εξυπηρετούνται 1678 μέλη πληρώματος. Έχει 2663 καμπίνες εκ των οποίων είναι οι 1550 είναι με μπαλκόνι,13 πισίνες και θερμά λουτρά,11 εστιατόρια και 19 bars και lounges. Μάλιστα είναι το μεγαλύτερο πλοίο που έχει έρθει στον Πειραιά από θέμα κόρων ολικής χωρητικότητας αφού φτάνει σε μέγεθος τους 185.010 τόνους.

Την παρθενική του άφιξη μπορείτε να τη δείτε μέσα από το παρακάτω βίντεο του pireaspiraeus.com

Διαβάστε ακόμα