Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που το φορτηγό πλοίο «RAPTOR» βυθίζεται στο Βόρειο Αιγαίο

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα βίντεο, που δείχνει το φορτηγό πλοίο «RAPTOR» λίγο πριν βυθιστεί στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της ν. Λέσβου. Το βίντεο δημοσιεύτηκε σε ένα τουρκικό σάιτ.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο είχε αποπλεύσει από Αλεξάνδρεια με προορισμό την Κωνσταντινούπολη με 14 αλλοδαπούς μέλη πληρώματος. Στη συνέχεια, ο Πλοίαρχος επικοινώνησε εκ νέου με το ΕΚΣΕΔ και δήλωσε ότι το πλοίο έχει πάρει κλίση και αιτήθηκε συνδρομή εκπέμποντας MAYDAY στο κανάλι 16 μέσω VHF.

Στο σημείο έσπευσαν πέντε παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε σώος από το ελικόπτερο του Π.Ν. ένας 40χρονος Αιγύπτιος (ειδικότητας λιπαντής), ο οποίος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου παραμένει νοσηλευόμενος. Το Φ/Γ πλοίο “CMA CGM ALIAGA” σημαίας Μάλτας εντόπισε και περισυνέλεξε τη σορό 30χρονου Αιγύπτιου (ειδικότητας ναύτη), η οποία παρελήφθη από Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Διαβάστε ακόμα:
Επιβίωση στη θάλασσα – Πώς να είσαι ασφαλής με την σωσίβια λέμβο;

Διαβάστε ακόμα