Σύλληψη δυο Ελλήνων σε λιμάνι για εμπόριο ναρκωτικών αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων από τις αυστραλιανές αρχές!

Την Πέμπτη περίπου στις 23:00 ένας φύλακας ενημέρωσε ότι πραγματοποιείται διάρρηξη με την ομάδα ασφαλείας του τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων να φτάνει στο σημείο και να ακινητοποιεί έναν άντρα. Αμέσως ενημερώθηκε και η αστυνομία

Κατά την άφιξη της η αστυνομία βρήκε τον άνδρα στο σημείο με τα κοντέινερ και τον συνέλαβε. Αφού έψαξαν σε κοντινά κοντέινερ, βρήκαν 120 κιλά ναρκωτικών κρυμμένα στο πλάι ενός κοντέινερ. Αυτή η ποσότητα αξίζει περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια στην αυστραλιανή αγορά.

Ο ύποπτος, ένας 27χρονος Έλληνας, φαίνεται να αντιστάθηκε κατά την κράτηση και κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών, για επίθεση που προκάλεσε σωματική βλάβη, για κακόβουλη ζημιά και για είσοδο σε κλειστό ιδιωτικό χώρο. Είναι όμως δυνατόν να υπάρξουν και πρόσθετες κατηγορίες.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι φυλακές στην αστυνομία, υπήρχε και ένας δεύτερος άνδρας ο οποίος διέφυγε από το σημείο. Ο άνδρας αυτός εντοπίστηκε και συνελήφθη στη γειτονιά Leichhardt του Σίδνεϊ το Σάββατο. Κατηγορείται για αδικήματα εμπορίας ναρκωτικών.

Τρία εντάλματα έρευνας εκτελέστηκαν σε κοντινές τοποθεσίες και η αστυνομία βρήκε εργαλεία και σύνεργα διάρρηξης, όπως γάντια, μάσκες προσώπου και λοστούς.

Και οι δυο ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση αλλά αυτό απορρίφθηκε και πρόκειται να βρεθούν ενώπιον του δικαστηρίου τους επόμενους δύο μήνες.

Η Αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας πιστεύει ότι οι δύο άνδρες ταξίδεψαν από την Ελλάδα για να καταφέρουν μα ανακτήσουν το φορτίο ναρκωτικών από το κοντέινερ. Πιθανότατα είχαν βοήθεια από εργαζόμενους στην αλυσίδα εφοδιασμού, είπε ο εν ενεργεία επόπτης της αστυνομίας της NSW Matthew Kennedy στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Μάλλον δεν είναι το πιο έξυπνο πράγμα για την ομάδα του οργανωμένου εγκλήματος να στείλει δύο Έλληνες υπηκόους που δεν ήξεραν την αγγλική γλώσσα, να διαρρήξουν ένα λιμάνι όπου δεν ξέρουν καν την γύρω περιοχή», είπε ο Κένεντι στο ABC.

Διαβάστε ακόμα