Συνεχίζει για τέταρτη μέρα να φλέγεται το πλοίο μεταφοράς ξυλείας στην Σουηδία (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιδείνωση της κατάστασης του φλεγόμενου MV Almirante Storni τις τελευταίες 24 ώρες καθώς η φωτιά συνεχίζει να καίει στο φορτίο ξυλείας που μετέφερε το πλοίο.

Η αυξημένη «διάχυση θερμότητας» σε συνδυασμό με την επιδείνωση του καιρού έχει πλέον κάνει την κατάσταση «ανησυχητική», σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ακτοφυλακής. Η κυβέρνηση ζήτησε τώρα βοήθεια από τη νορβηγική ακτοφυλακή.

Μια υπερπτήση πάνω από το πλοίο το πρωί της Τετάρτης έδειξε ότι η θερμότητα «διαχέεται».

«Η διάχυση θερμότητας είναι σοβαρή. Πρόκειται για αυξημένο κίνδυνο κλιμάκωσης και άμεσος κίνδυνος για το πλοίο, το οποίο έχει 600 τόνους καυσίμων», δήλωσε ο Jesper Bäckstedt, επικεφαλής της διάσωσης της σουηδικής ακτοφυλακής. «Τώρα εργαζόμαστε εντατικά με όλους τους εμπλεκόμενους για να προχωρήσουμε σε αυτήν την κατάσταση».

Η φωτιά ξέσπασε στο φορτίο ξυλείας του Almirante Storni το Σάββατο και έκτοτε καίει καθώς το πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του νησιού Vinga, κοντά στο Γκέτεμποργκ. Η ακτοφυλακή εξετάζει τώρα ένα σχέδιο για να φέρει το πλοίο σε πιο ήρεμα νερά ή σε κοντινό αγκυροβόλιο για να συνεχίσει την πυρόσβεση.

Η Σουηδική Ακτοφυλακή κάλεσε επίσης σε βοήθεια το σκάφος της Νορβηγικής Ακτοφυλακής KV Bergen, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται εν πλω προς το σημείο ή ήδη έχει φτάσει εκεί. Το KV Bergen αναμένεται το βράδυ της Τετάρτης και θα ενωθεί με τα KBV 002 Triton και KBV 001 Poseidon της Σουηδικής Ακτοφυλακής που μάχονται με τη φωτιά από το Σάββατο.

«Το KV Bergen είναι μια ευπρόσδεκτη ενίσχυση που αυξάνει την αντοχή συνολικά για όλους όσοι συμμετέχουν στο έργο της πυρόσβεσης», είπε ο Jesper Bäckstedt.

Διαβάστε ακόμα