Συνεχίζει την επέκταση του στα τάνκερ ο Σ. Λάτσης

latsis_

Συνεχίζει την επέκτασή της στον χώρο των δεξαμενόπλοιων, όπου εισήλθε το 2012, ο ναυτιλιακός «βραχίονας» της οικογένειας Λάτση, η Consolidated Marine, με νέες επενδύσεις ύψους άνω των 70 εκατομμυρίων δολαρίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny, η εταιρεία, συμφερόντων Σπύρου Λάτση, τοποθέτησε παραγγελία σε ναυπηγεία της Κορέας για τη ναυπήγηση δύο δεξαμενόπλοιων, χωρητικότητας 50.000 τόνων το καθένα ενώ διατηρεί το δικαίωμα άσκησης option για άλλα δύο. Η παράδοση των δύο δεξαμενόπλοιων θα γίνει το 2017 και το 2018, αντίστοιχα ενώ η τιμή του καθενός είναι 35,5 εκατομμύρια δολάρια.

Μια άλλη εταιρεία, η Naftomar Shipping, η οποία αν και διευθύνεται από τον Σύριο επιχειρηματία κ. Riad Zein, έχει καθιερωθεί ως ελληνική, μια και μετρά πάνω από 30 χρόνια παρουσία στην χώρα μας, τοποθέτησε παραγγελία στην Κίνα για την κατασκευή ενός πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LPG) χωρητικότητας 84.000 cbm ενώ διατηρεί το δικαίωμα άσκησης option για άλλο ένα. Το ύψος της επένδυσης δεν έχει γίνει γνωστό ενώ η συμφωνία προβλέπει ότι η παράδοση του πλοίου θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2017.

Τέλος, στον χώρο των κοντέϊνερς η κοινοπραξία της εταιρείας, που δημιούργησε ο αείμνηστος καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, Costamare με την εδρεύουσα στις ΗΠΑ York Capital τοποθέτησαν παραγγελία στη Κίνα για την κατασκευή δύο πλοίων μεταφοράς κοντέϊνερ χωρητικότητας 3.800 teu το καθένα. Η παράδοση του πρώτου πλοίου θα γίνει το πρώτο τρίμηνο του 2018 και το δεύτερο στο δεύτερο τρίμηνο του 2018. Η συμφωνία περιλαμβάνει 7ετη χρονομίσθωση στην γερμανική εταιρεία Hamburg Sud. Πάντως, το ύψος της επένδυσης δεν έγινε γνωστό.

pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα