«Συνεχίζεται η επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, με το 3ο μνημόνιο»

Φωτο:http://air.news.gr
Φωτο:http://air.news.gr

Διάλεξε μέσα από χιλιάδες προϊόντα μόνο με ένα κλικ!

Η επίθεση σε βάρος των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνολικά των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, συνεχίζεται με την εφαρμογή του 3ου μνημονίου που στο ν.4334/2015 και στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνει και «το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων (π.χ θαλάσσιες μεταφορές)».

Προκλητικές είναι οι δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ κ.Γιακουμάτου σε βάρος των ναυτεργατών, χαρακτήρισε διεφθαρμένους τους συνδικαλιστές και τους ναυτεργάτες, επειδή αγωνίστηκαν ενάντια στην άρση του cabotage, ενάντια στην «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, για ναυτεργάτες με ΣΣΕ και κοινωνικοασφαλιστική προστασία.

Ο κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος και άλλοι υπερασπιστές του Ευρωμονόδρομου, εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια και το θράσος το αντλεί από τους ομογάλακτους του συνδικαλιστές.

Η επίθεση που δέχονται οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, απαιτεί την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, με την ανάπτυξη της ταξικής πάλης. Η λάσπη στον ανεμιστήρα ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα στρώνει το δρόμο για να προωθηθεί η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και ανοίγει το δρόμο στη φασιστική Χρυσή Αυγή, τον επιθετικό βραχίονα του κεφαλαίου.

Καλούμε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ να συνεδριάσει για την οργάνωση και ανάπτυξη πολύμορφων αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Διαβάστε ακόμα