Τα κατάφεραν μετά από 3 μέρες προσάραξης στη Βιρτζίνια [vid]

ornak_prosaraxi_sti_birtzinia_

Το Ornak, το φορτηγό πλοίο που προσάραξε κοντά στην ακτή της Virginia την Τρίτη 15/4, τραβήχτηκε τελικά πίσω στη θάλασσα την Παρασκευή 18/4 και υποβλήθηκε σε επιθεώρηση το απόγευμα της ίδιας μέρας για να επιβεβαιώσουν ότι θα μπορέσει να συνεχίσει το ταξίδι του.

Σύμφωνα με τον υπολοχαγό του Αμερικάνικου Λιμενικού Scott Williams, το πλοίο τραβήχτηκε μακριά από την ακτή από δύο ρυμουλκά περίπου στις 9.35 π.μ. και ήταν αγκυροβολημένο στα ανοικτά των ακτών στις 10:20 π.μ. Στην επιχείρηση διάσωσης συνέβαλλαν επίσης η Svitzer, μια συμβεβλημένη εταιρεία διάσωσης, η McAllister Towing και η Virginia Pilots.

“Είμαι ενθουσιασμένος που επέπλευσε ξανά με επιτυχία, και το πιο σημαντικό, με ασφάλεια”, δήλωσε ο λοχαγός Τζον Λιτλ, ο οποίος εποπτεύει το λιμάνι του Χάμπτον Ρόουντς.

Χρειάστηκε να περάσουν τρεις μέρες ώστε ο καιρός να επιτρέπει την πραγματοποίηση της επιχείρησης διάσωσης Ο. Williams είπε ότι χρειάστηκε επίσης η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου να υποβάλει ένα σχέδιο διάσωσης στο Λιμενικό Σώμα για να καταφέρει να απελευθερωθεί.

Είκοσι δύο μέλη του πληρώματος παρέμειναν στο πλοίο κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ημερών που το πλοίο ήταν προσαραγμένο και ο Λιτλ δήλωσε ότι βρέθηκαν σε καλή κατάσταση.

Το Ornak προσάραξε κοντά στο First Landing State Park μετά από τους ισχυρούς ανέμους και την καταιγίδα που έπληξε την περιοχή την Μ. Τρίτη, αν και αξιωματούχοι είχαν τη δυνατότητα να αποτρέψουν άλλα δώδεκα πλοία να πάθουν το ίδιο. Κατευθυνόταν προς τις εγκαταστάσεις του Portsmouth Marine Terminal’s Purdue για να φορτώσει σιτηρά.

Διαβάστε ακόμα