Τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας ολοκληρώνουν την κατασκευή των τμημάτων για την τρίτη ελληνική φρεγάτα FDI HN «Φορμίων»

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιος Οικονόμου παρέστη την Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου 2024, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, στην τελετή παράδοσης – παραλαβής τμημάτων (Blocks) της Ελληνικής Φρεγάτας BELHARRA (FDI) «ΦΟΡΜΙΩΝ».

Τα παραπάνω τμήματα κατασκευάσθηκαν στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας και θα μεταφερθούν στα ναυπηγεία της γαλλικής κατασκευάστριας εταιρείας «NAVAL GROUP» στο Λοριάν της Γαλλίας, προκειμένου να συνεχιστεί από εκεί η διαδικασία κατασκευής και ακολούθως η καθέλκυση της φρεγάτας, που θα ενταχθεί στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Ο κ. Οικονόμου απηύθυνε χαιρετισμό επισημαίνοντας την έμπρακτη στήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς την ελληνική αμυντική και ναυπηγική βιομηχανία. Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια στη διοίκηση και στους εργαζομένους των ναυπηγείων για την προσπάθειά τους στην επίτευξη των στόχων κατά την υλοποίηση του υπόψη εξοπλιστικού προγράμματος.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγεία Σαλαμίνας και παρευρέθηκαν επίσης, ο δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γεώργιος Θ. Παναγόπουλος, η πρέσβειρα της Γαλλίας κα. Laurence Auer, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης, ο αντιπρόεδρος της Naval Group κ. Stephan Fremont, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων κατασκευαστών αμυντικού υλικού κ. Τάσος Ροζολής, καθώς και εκπρόσωποι λοιπών φορέων.

“Είμαστε πολύ περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τα Ναυπηγεία Salamis για την κατασκευή των φρεγατών FDI. Αυτό το νέο βήμα του προγράμματος απεικονίζει τη δέσμευση της Naval Group για την υποστήριξη της βιώσιμης βιομηχανικής συνεργασίας με την ελληνική βιομηχανία και τις κοινές μας προσπάθειες να περάσουμε με επιτυχία τα ορόσημα του προγράμματος”, δήλωσε ο Stéphane Frémont, Αντιπρόεδρος της Naval Group Surface Combatants (Πλοία Επιφανείας).

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Salamis Shipyards, Γιώργος Κόρος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι ιδιαίτερη τιμή που συνεργαζόμαστε με τη Naval Group για τρεις λόγους». «Πρώτον» συνέχισε, «γιατί κριθήκαμε έναντι άλλων ανταγωνιστών και επιλεχθήκαμε αξιοκρατικά».

«Δεύτερον», είπε, «επειδή μας δόθηκε η ευκαιρία να συνεισφέρουμε με υπερηφάνεια και με όλες μας τις δυνάμεις στην άμυνα της πατρίδας μας». «Και τρίτον γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουμε εξαιρετικά πολύτιμες γνώσεις που μας προσφέρθηκαν απλόχερα, επιμελώς και με πνεύμα συνεργασίας από τη Naval Group», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα