Τελικά έχει σημασία η κατάργηση του υπουργείου ναυτιλίας ή όχι;

Όπως ανακοινώθηκε από τη νέα κυβέρνηση, το υπουργείο ναυτιλίας συγχωνεύεται στο υπερ-υπουργείο Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού με υπουργό τον κ. Γιώργο Σταθάκη και με αναπληρωτή υπουργό ναυτιλίας τον κ. Θοδωρή Δρίτσα.

Ήδη οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από την Νέα Δημοκρατία μέσω του εκπροσώπου της Κώστα Καραγκούνη που δήλωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως αντίθετη με την κατάργηση των δύο πιο σημαντικών για την ανάπτυξη υπουργείων, των υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού, που προσέφεραν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας κατά τα τελευταία δυόμισι χρόνια».

Είναι σίγουρο ότι όλοι μας θέλουμε να υπάρχει υπουργείο ναυτιλίας. Από την άλλη αν κάτσουμε και σκεφτούμε πόσο αυτό βοήθησε τους ναυτικούς, θα συνειδητοποιήσουμε ότι στην ουσία δεν βοήθησε σε τίποτα! Το ότι βοήθησε το ΑΕΠ και φυσικά είναι σημαντικό, δεν είναι το παν όμως οι αριθμοί και δεν μπορούμε να τους βάζουμε πάνω από τον άνθρωπο.

Οι ενεργοί ναυτικοί μείναμε 15.000 με το ζόρι, η ανεργία εκτοξεύτηκε στα ύψη, η εκπαίδευση πάει από το κακό στο χειρότερο, το ΝΑΤ εξαφανίστηκε (μαζί με τα εκατομμύρια των κρατήσεων από τους ναυτικούς), η γραφειοκρατία ζει και βασιλεύει και ο μισθός του ναυτικού είχε άδικες περικοπές η οποίες είναι αντιστρόφως ανάλογες με την φύση της δουλειά του.

Η προηγούμενη κυβέρνηση και το έργο της, είτε μας αρέσει είτε όχι, κρίθηκε από τον Ελληνικό λαό, κάτι που είναι η μαγεία της δημοκρατίας. Έτσι θα κριθεί και αυτή, αναλόγως με το τι θα προσφέρει σε αυτόν τον τόπο.

Οι ναυτικοί δεν είναι ”οι έχοντες και κατέχοντες” σε αυτόν τον τόπο. Τα λεφτά βγαίνουν με αίμα και την εφορία μας την πληρώνουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό του ευρώ. Αναμένουμε από τη νέα κυβέρνηση να το αναγνωρίσει και να κάνει αυτό που πρέπει για τη ναυτιλία μας, τους ναυτικούς και την εκπαίδευση της.

Αν θα κάνει αυτό που πρέπει, το τελευταίο που θα μας απασχολεί θα είναι αν υπάρχει υπουργείο ναυτιλίας ή όχι….

c.0.

Διαβάστε ακόμα