Τέσσερα κρουαζιερόπλοια της Genting Hong Kong πουλήθηκαν για παλιοσίδερα

Τέσσερα κρουαζιερόπλοια που εκμεταλλεύεται η Star Cruises, θυγατρική της Genting Hong Kong, πουλήθηκαν για παλιοσίδερα. Πρόκειται για τα STAR PISCES, SUPERSTAR AQUARIUS, SUPERSTAR GEMINI και SUPERSTAR LIBRA. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρία από αυτά τα κρουαζιερόπλοια θα φτάσουν σύντομα στα διαλυτήρια πλοίων της Asian Shipbreaking.

Όλα αυτά τα κρουαζιερόπλοια αγοράστηκαν μεταχειρισμένα από την Genting Hong Kong. Το STAR PISCES αποκτήθηκε από τη Viking, η οποία χρεοκόπησε. Το SUPERSTAR AQUARIUS, το SUPERSTAR GEMINI και το SUPERSTAR LIBRA μεταφέρθηκαν από τη Norwegian Cruise Line (NCL) αφότου η Star Cruises την απέκτησε το 2000, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών της Orient Lines και Norwegian Capricorn Line , αποτελώντας τη μεγαλύτερη παγκόσμια γραμμή κρουαζιέρας στον κόσμο.

Η Genting Hong Kong ήταν μία από τις εταιρείες κρουαζιέρας που δυσκολεύτηκε να επιβιώσει από την παύση της κρουαζιέρας που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού. Στις 10 Ιανουαρίου 2022, η MV Werften και η Lloyd Werft στο Bremerhaven υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης στις αρμόδιες γερμανικές αρχές, αφού δεν υπήρχε πλέον κρατική ενίσχυση από τη γερμανική κυβέρνηση για την ναυπηγική αυτή εταιρεία, που έχει ένδοξη ιστορία στον χώρο των ναυπηγήσεων και ανήκει στο Genting Hong Kong από το 2016. Μια εβδομάδα αργότερα, στις 18 Ιανουαρίου 2022, η μητρική εταιρεία Genting Hong Kong υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις Βερμούδες και ζήτησε από το δικαστήριο να διορίσει κοινούς προσωρινούς εκκαθαριστές. Θα διαλύσουν τις περισσότερες από τις θυγατρικές της ενώ συγκεντρώνουν τους υπόλοιπους πόρους σε μερικές θυγατρικές, όπως η Dream Cruises Holding Ltd.

Διαβάστε ακόμα