Τέσσερις ναυτικοί πέθαναν από ηλεκτροπληξία σε κρουαζιερόπλοιο- Καταδικάστηκε ο πλοίαρχος

Τέσσερις ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία κατά την διάρκεια μίας ημερήσιας κρουαζιέρας, λόγω αμέλειας και έλλειψης κατάλληλων μέτρων ασφαλείας από τον πλοίαρχο και την πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου, σύμφωνα πάντα με τις δικαστικές αρχές.

Το Δικαστήριο καταδίκασε τον καπετάνιο του πλοίου και τον εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας για αμέλεια, επιβάλλοντας φυλάκιση έξι μηνών, ενώ εκδίκασε και αποζημίωση στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους.

Τα γεγονότα συνέβησαν τον περασμένο Ιούνιο, όταν μια απρόβλεπτη δυσλειτουργία παρατηρήθηκε κατά την διάρκεια μιας κρουαζιέρας η οποία ξεκίνησε από το λιμάνι Al Hamriyah με έδρα το Ντουμπάι.

Όταν το κρουαζιερόπλοιο απέπλευσε από το λιμάνι, το πλοίο αντιμετώπισε κάποια δυσλειτουργεί α και χρειάστηκε να επιστρέψει στο λιμάνι.

Όταν το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι, ο υποπλοίαρχος του πλοίου ζήτησε από τέσσερα μέλη του πληρώματος να αδειάσουν το νερό μέσα στη δεξαμενή, καθώς υπήρχαν κάποια κατάλοιπα μέσα σε αυτήν. Οι ναυτικοί ξεκίνησαν να το κάνουν με την βοήθεια μίας αντλίας νερού.

Οι τέσσερις ναυτικοί, φέρεται να μπήκαν στη δεξαμενή υπό την επίβλεψη του υποπλοιάρχου. Αφότου η αντλία συνδέθηκε στο ρεύμα και ξεκίνησε να λειτουργεί, οι άνδρες άρχισαν να παθαίνουν ηλεκτροπληξία.

Ο υποπλοίαρχος επιχείρησε να σώσει τους συναδέλφους του, ωστόσο, καθώς δεν υπήρχαν συστήματα διακοπής του ρεύματος, τρεις άνθρωποι έχασαν επιτόπου τη ζωή τους, με τον τέταρτο να χάνει τη ζωή του λίγα λεπτά αργότερα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο πλοίαρχος και ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας κλήθηκαν να καταθέσουν, με τον πρώτο να παραδέχεται ότι δεν βρισκόταν στο σημείο εκείνο όταν συνέβη το περιστατικό. Η έκθεση του εγκληματολογικού εργαστηρίου τόνισε ότι η αμέλεια και η απουσία του καπετάνιου οδήγησαν στο ατύχημα.

Η αναφορά ανέφερε ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν είχε εξασφαλίσει επαρκή μέτρα ασφαλείας για τους ναυτικούς και ότι η αντλία νερού στο πλοίο ήταν επίσης ακατάλληλη για χρήση.

Διαβάστε ακόμα