Θαλάσσια ρύπανση στο λιμένα Πειραιά κατά τη διάρκεια πετρέλευσης

thalassia_ripansi_kata_tin_petreleusi_

Θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε βραδινές ώρες χθες, στην ακτή Ξαβερίου λιμένα Πειραιά, κατά τη διάρκεια πετρέλευσης του πρυμνοδετημένου Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ”, Ν. Χανίων 26, από το Δ/Ξ-Π/Φ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΖΙ”, Ν.Π.11647.

Συγκεκριμένα και κατά τη διάρκεια της πετρέλευσης παρατηρήθηκε διαρροή στο σταθμό πετρέλευσης του Ε/Γ-Ο/Γ, με αποτέλεσμα ποσότητα πετρελαίου να διαρρεύσει εντός του γκαράζ και από εκεί στη θάλασσα, προκαλώντας ρύπανση εκτάσεως περίπου τριακοσίων ογδόντα (380) τετραγωνικών μέτρων.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και κλιμάκιο του Τμήματος Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ ποντίστηκε πλωτό φράγμα, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του πετρελαίου. Ταυτόχρονα, από τον Πλοίαρχο και τα μέλη του πληρώματος ανελήφθησαν ενέργειες απορρύπανσης και ειδοποιήθηκε ιδιωτική εταιρεία προς παροχή συνδρομής.

Από το πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. δεν παρατηρήθηκε περαιτέρω θαλάσσια ρύπανση εντός του λιμένα Πειραιά, ενώ ενημερώθηκε και ο παρακολουθών το πλοίο νηογνώμονας προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του συμβάντος.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α’ Μηχανικός του Ε/Γ-Ο/Γ.

Διαβάστε ακόμα