Θαλάσσια ρύπανση στο Βόλο

thalassia-rupansh-ston-peiraiaΕνημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου από τον πλοηγό του Πλοηγικού Σταθμού Βόλου για την ύπαρξη ρύπανσης στον οικείο εμπορικό λιμένα (Σιλό) μεταξύ των προβλητών Νο1 και Νο2.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη ρύπανσης από διάσπαρτα, ιριδίζοντα, ελαφρά πετρελαιοειδή, εκτάσεως 500 Χ 30 μέτρων.

Παράλληλα, από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή μελών του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, ελήφθησαν δείγματα από την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή καθώς και από τρία (03) Φ/Γ πλοία προκειμένου να αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση – ταυτοποίηση. Κατόπιν ελέγχου από ξηράς και από θαλάσσης στον επιβατικό λιμένα στο σύνολό του καθώς και στην παρακείμενη θαλάσσια περιοχή, δεν διαπιστώθηκε περαιτέρω ρύπανση.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν από το ανωτέρω σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διελεύσεις – αναδεύσεις στο σημείο της ρύπανσης προς διάλυση αυτής με ικανοποιητικά αποτελέσματα ενώ η περιοχή πρόκειται να ελεγχθεί ξανά με το πρώτο φως της ημέρας.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Διαβάστε ακόμα