Τραγωδία: Θανατηφόρα έκρηξη στο καζάνι δεξαμενόπλοιου είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο Β’ μηχανικός!

Ακόμη μια τραγωδία σημειώθηκε σε ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου, όταν στις 8 Ιανουαρίου ένα μέλος του πληρώματος του μηχανοστασίου έχασε την ζωή του από έκρηξη στο καζάνι.

Το δεξαμενόπλοιο «MT TORC» ήταν εν πλω με προορισμό την Ιταλία.

Στο υπό διαχείριση της τουρκικής εταιρείας Besiktas Shipping, «MT TOR» πραγματοποιείται τώρα έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο μηχανοστάσιο του δεξαμενόπλοιου μεταφορική ικανότητας 13.200 dwt την Δευτέρα στις 1:05 μ.μ. GMT. Δυστυχώς, ο δεύτερος μηχανικός του πλοίου τραυματίστηκε σοβαρά και πέθανε πριν φτάσει στο πλοίο η ιατρική βοήθεια.

Μετά το συμβάν, το πλοίο επικοινώνησε αμέσως με τις ιταλικές λιμενικές αρχές, το MRCC της Άγκυρας και τις αρχές της Τουρκίας για να κανονίσουν για την άμεση ιατρική βοήθεια.
Αρχικά υπήρχε σχέδιο από τις ιταλικές αρχές για να σταλθεί νοσοκομειακό ελικόπτερο, ακυρώθηκε όμως μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του Β’ μηχανικού.

Μετά την έκρηξη, το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του προς το προγραμματισμένο λιμάνι της Γένοβας όπου αναμένεται να φτάσει στις 11 Ιανουαρίου.

Το «MT TORC», μήκους 128 μέτρων, κατασκευάστηκε το 2010 και δραστηριοποιείται κυρίως στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Οι αναφορές αναφέρουν ότι το πλοίο υποβλήθηκε σε τρεις επιθεωρήσεις στο ναυπηγείο Selah πέρυσι, συμπεριλαμβανομένης μιας εκτεταμένης επιθεώρησης τον Δεκέμβριο του 2023. Δεν εντοπίστηκαν προβλήματα ή ελλείψεις κατά τη διάρκεια αυτών των επιθεωρήσεων.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για την απώλεια του άτυχου ναυτικού και ανακοίνωσε σχέδια για περαιτέρω έρευνα.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας των ιταλικών αρχών, ένας διεθνής οργανισμός εμπειρογνωμόνων θα συμμετάσχει στην έρευνα για την ανάλυση και τον προσδιορισμό των αιτιών της έκρηξης.

Διαβάστε ακόμα