Το 2022 αναμένεται πως η κρουαζιέρα θα αγγίξει αριθμούς ρεκόρ για την Ελλάδα

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με προβλέψεις της Ένωση Λιμένων Ελλάδος – Hellenic Ports Association για τα αποτελέσματα αφίξεων κρουαζιέρας για το 2022, το τρέχον έτος παρατηρείται αύξηση της τάξης του 25% σε σχέση με το 2019, με τις αφίξεις να προσεγγίζουν τις 5.000.

Η προβλεπόμενη αύξηση στις αφίξεις καταλαμβάνει το σύνολο των προορισμών κρουαζιέρας της χώρας μας και ιδιαίτερα τα 15 κορυφαία λιμάνια στον τομέα. Ιδιαίτερα ενισχυμένος είναι και ο ρόλος του homeporting, στους ελληνικούς λιμένες όπου προσφέρεται.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των εταιρειών κρουαζιέρας, οι 7 πρώτοι προορισμοί σε αριθμό αφίξεων κρουαζιερόπλοιων για φέτος είναι το λιμάνι της Σαντορίνης με 741 προσεγγίσεις, ο Πειραιάς με 739, η Μύκονος με 692, η Ρόδος με 440, η Κέρκυρα με 414, το Ηράκλειο με 231, και η Πάτμος με 213.

Με την αλματώδη ανάπτυξη των λιμένων κρουαζιέρας στη χώρα, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία η ανάληψη συντονισμένων πρωτοβουλιών για την αρμονική συνύπαρξη των τοπικών πληθυσμών με τους επιβάτες κρουαζιέρας, με σεβασμό στους προορισμούς, αλλά και με μετρίαση των φαινομένων συνωστισμού και αρνητικού αποτυπώματος στο περιβάλλον και τα αξιοθέατα.

Διαβάστε ακόμα