Το Mega πλοίο μεταφοράς κοντέινερ ROME EXRESS διέκοψε το ταξίδι του λόγω προβλημάτων υγείας του πληρώματος

Το Mega πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ROME EXRESS διέκοψε το ταξίδι του από τις ΗΠΑ-Κολομβία, μέσω της Διώρυγας του Παναμά προς το Busan της Νοτίου Κορέας, στις 29 Νοεμβρίου, και ενώ έπλεε στον Ειρηνικό κατά μήκος της χερσονήσου της Καλιφόρνια.

Ο καπετάνιος ενημέρωσε την Ensenada του Μεξικού, και δήλωσε επείγουσα ιατρική ανάγκη, με 6 μέλη του πληρώματος να χρειάζονταν άμεση νοσηλεία.

Το πλοίο έφτασε στην Ensenada την 1η Δεκεμβρίου, και τα 6 μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σε σοβαρή κατάσταση, με 5 από αυτούς να είναι θετικοί στον covid19, σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Στις 4 Δεκεμβρίου, η Hapag-Lloyd εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας ότι 3 μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και 2 παρέμειναν σε καραντίνα, χωρίς να διευκρινίζει που, και ότι το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι έως ότου επιβιβαστούν οι αντικαταστάτες τους.

Μόλις επιβιβαστούν, το MV ROME EXPRESS θα συνεχίσει το ταξίδι του προς το Busan. Το πλοίο σύμφωνα με το ίχνος του, απέπλευσε από το αγκυροβόλιο της Ensenada στις 4 Δεκεμβρίου περίπου στις 0000 UTC, και πιθανότατα συνεχίζει το ταξίδι του.

Καμία επίσημη πληροφορία δεν υπάρχει για το εάν το πλήρωμα ήταν εμβολιασμένο ή όχι.

Διαβάστε ακόμα