Το μεγαλύτερο πλοίο ανεφοδιασμού LNG στον κόσμο είναι πλέον γεγονός!

Το Hai Yang Shi You 301, το οποίο είναι το μεγαλύτερο πλοίο ανεφοδιασμού LNG στον κόσμο, τέθηκε επίσημα σε λειτουργία από τη θυγατρική Guangzhou Shipbuilding International (GSI) της China State Shipbuilding Corporation μετά από την μετατροπή την οποία υπέστη.

Το πλοίο είναι το πρώτο πλοίο ανεφοδιασμού LNG της Κίνας και μετατράπηκε από πλοίο μεταφοραάς LNG για την China National Offshore Oil Corporation (CNOOC). Κατασκευάστηκε από την Jiangnan Shipbuilding και παραδόθηκε τον Μάιο του 2015. Η εργασίες μετατροπής ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2022 στο ναυπηγείο Wenchong της GSI.

Το πλοίο, που έχει συνολικό μήκος 184,7 μέτρα και πλάτος πλάτος 28,1 μέτρα, μπορεί να μεταφέρει 30.000 κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου. Κατά τη διαδικασία μετατροπής, το πλοίο εφοδιάστηκε με βασικό εξοπλισμό όπως κρυογονικές μονάδες, συσκευές καύσης αερίου, συστήματα ανεφοδιασμού από πλοίο σε πλοίο και συστήματα ρευστοποίησης για να ενεργοποιηθεί η λειτουργία ανεφοδιασμού.

Το πλοίο έχει δυνατότητα τροφοδοσίας 1.650 cbm LNG ανά ώρα, αρκετή για να τροφοδοτεί μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, πλοία μεταφοράς μεταλλευμάτων, δεξαμενόπλοια αργού και πλοία RORO.

Μετά την παράδοση του πλοίου, το πλοίο αναμένεται να πραγματοποιήσει τον πρώτο του ανεφοδιασμό καυσίμων σύντομα. Η μετατροπή είναι το πρώτο έργο αυτού του είδους στην Κίνα και αποτελεί μέρος της εθνικής στρατηγικής της χώρας για την κορύφωση των εκπομπών άνθρακα και την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα μέσω της μετάβασης σε πιο οικολογικά καύσιμα.

Διαβάστε ακόμα