«Το ναυάγιο του Sea Diamond στη Σαντορίνη»

sea_diamond_nauagio_santorini_

H Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Θηραίων Πολιτών έστειλε ανοιχτή επιστολή προς τους Υποψήφιους Ευρωβουλευτές, Περιφερειάρχες και Δήμαρχους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις εκλογές του Μαΐου 2014, για την ανέλκυση του Sea Diamond.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θέμα: Το ναυάγιο του Sea Diamond στη Σαντορίνη

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες υποψήφιοι,

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, οι κάτοικοι της Σαντορίνης συνεχίζουμε να συμβιώνουμε δίπλα σε ένα τοξικό ναυάγιο.

Εδώ και επτά χρόνια από τη βύθιση του κρουαζιεροπλοίου Sea Diamond, η πλοιοκτήτρια εταιρεία και η Ελληνική Πολιτεία αδιαφορούν επιδεικτικά απέναντι στο σοβαρό αυτό περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Στα επτά χρόνια που κύλισαν, πέρασαν από το νησί μας πολλοί υπουργοί Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος αλλά και βουλευτές. Παράλληλα επισκεφθήκαμε προσωπικά στα γραφεία τους πολλούς αρμόδιους της πολιτείας.

Από όλους πήραμε υποσχέσεις που δυστυχώς καμία δεν υλοποιήθηκε. Το ναυάγιο του Sea Diamond συνεχίζει να διαβρώνεται και να ρυπαίνει τη θάλασσά μας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ανέλκυση και απομάκρυνση του τοξικού ναυαγίου. Αγωνιώντας για το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας, παρακαλούμε μεταξύ των άλλων εξαγγελιών σας, να διατυπώσετε και τις προθέσεις σας για τη διαχείριση του σχετικού ναυαγίου.

Θα σας είμαστε ευγνώμονες εάν μετά την επιτυχή εκλογή σας, υλοποιήσετε το μόνιμο αίτημά μας, της ανέλκυσης και απομάκρυνσης του Sea Diamond.

Σας ευχόμαστε ευόδωση των όποιων προσπαθειών μας.

Μετά τιμής,

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών

για την Ανέλκυση του Κ/Ζ Sea Diamond

Διαβάστε ακόμα