Το νέο κρουαζιερόπλοιο 341 μέτρων της Disney κατέφτασε στη Φλόριντα μέσα σε εορταστικό κλίμα (video)

Το μεγάλο νέο κρουαζιερόπλοιο της Disney, το πρώτο που η εταιρεία πρόσθεσε στον στόλο της εδώ και μια δεκαετία, έκανε την παρθενική του άφιξη στη Φλόριντα εχθές το πρωί.

Το ταξίδι, το οποίο καθυστέρησε πολλούς μήνες λόγω της πανδημίας, δεν μπόρεσε να μειώσει σε καμία περίπτωση τον ενθουσιασμό της τοπικής κοινότητας και των θαυμαστών της Disney.

Συνοδευόμενο από δύο ρυμουλκά, το Disney Wish κατέφτασε εν μέσω μιας για τιμής ατμόσφαιρας με φώτα λέιζερ και πυροτεχνήματα με σκοπό να γιορτάσουν την άφιξή του, με την οποία ξεκινά σχεδόν ένας μήνας εορτασμών καθώς αρχίζει να λειτουργεί.

Το 144.000 περίπου τόνων κρουαζιερόπλοιο ολοκλήρωσε την παράδοση του στην Disney από το Bremerhaven της Γερμανίας όπου από το ναυπηγείο Meyer Werft.

Έκανε μια σύντομη στάση στις Αζόρες στις 13 Ιουνίου και στις 19 Ιουνίου, σταμάτησε στο ιδιωτικό νησί της εταιρείας κρουαζιέρας στις Μπαχάμες, γνωστό και ως Castaway Cay. Περίμενε στα ανοικτά των ακτών κοντά στην είσοδο του Port Canaveral, και ξεκίνησε να προσεγγίζει το πρωί, 20 Ιουνίου.

Περιμέναμε αυτήν την άφιξη του Disney Wish εδώ και αρκετό καιρό και γνωρίζουμε ότι ολόκληρη η λιμενική μας κοινότητα είναι ενθουσιασμένη που θα αποπλεύσει από το λιμάνι μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κίνα Νιού, Capt. John Murray.

«Είμαστε περήφανοι για τη μακροχρόνια συνεργασία που έχουμε με την Disney Cruise Line και η άφιξη του Disney Wish προσθέτει στον αυξανόμενο αριθμό εντυπωσιακών κρουαζιερόπλοιων που παρέχουν υψηλής ποιότητας εμπειρίες επισκεπτών από το λιμάνι μας».

Στις 29 Ιουνίου, η Disney έχει προγραμματίσει την επόμενη εορταστική ημέρα, με την τελετή βάπτισης του πλοίου στο Port Canaveral. Θα φιλοξενήσει επίσης ταξιδιωτικούς πράκτορες και θα ολοκληρώσει τις τελευταίες προετοιμασίες όπως και την εκπαίδευση του πληρώματος πριν από το παρθενικό του ταξίδι στις Μπαχάμες στις 14 Ιουλίου.

Με μήκος 341 μέτρα, το Disney Wish είναι αλέσομε ίδιο με τα δύο προηγούμενα κρουαζιερόπλοια που κατασκεύασε η εταιρεία κρουαζιέρας επίσης στο ναυπηγείο Meyer Werft, αλλά σημαντικά μεγαλύτερο από το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας το 1998, το Disney Magic αλλά και το αδελφό του πλοίο το Disney Wonder.

Το νέο πλοίο διαθέτει 1.254 καμπίνες με χωρητικότητα 4.000 επιβάτες και 1.555 μέλη πληρώματος. Η ολική χωρητικότητα του πλοίου είναι περίπου 10 τοις εκατό μεγαλύτερη από τα Disney Dream και Disney Fantasy με τον πρόσθετο χώρο να χρησιμοποιείται για τη δημιουργία νέων ανέσεων για τους επιβάτες.

Το πρώτο από τα τρία κρουαζιερόπλοια με καύσιμα LNG που κατασκευάζει η Disney, σηματοδοτεί επίσης ένα ακόμη βήμα για το Port Canaveral στην ανοικοδόμηση των κρουαζιερόπλοιων μετά τη μακρά παύση κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας.

Αξιωματούχοι του λιμανιού τονίζουν επίσης ότι είναι το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο με καύσιμα LNG στη Βόρεια Αμερική και με την υποδομή LNG που έχει εγκατασταθεί στο λιμάνι, και τα δύο κρουαζιερόπλοια θα χρησιμοποιούν επί του παρόντος στο Port Canaveral σαν home port. Το άλλο κρουαζιερόπλοιο είναι το Mardi Gras της Carnival.

Το Disney Wish αναμενόταν αρχικά να καθελκυστεί στα τέλη του 2021, αλλά η παράδοση αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας.

Το παρθενικό του ταξίδι είχε αρχικά ανακοινωθεί για τις 9 Ιουνίου, αλλά αναβλήθηκε για τις 14 Ιουλίου λόγω περαιτέρω καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση του εξοπλισμού.

Πριν από δύο εβδομάδες, το Disney Dream αναχωρούσε από το Port Canaveral για τελευταία φορά μετά από δέκα χρόνια.

Για να δημιουργήσει χώρο για το νέο πλοίο στο κεντρικό λιμάνι της Φλόριντα, θα αναχωρεί πλέον από το Μαϊάμι για κρουαζιέρες στις Μπαχάμες, πριν κατευθυνθεί προς την Ευρώπη το 2023.

Διαβάστε ακόμα