Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σαιζόν υποδέχθηκε η Διώρυγα του Παναμά


Στις 7 Νοεμβρίου, το Caribbean Princess έγινε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σαιζόν 2017/2018 που διέσχισε τη διευρυμένη Διώρυγα του Παναμά.

Στο πλαίσιο του ταξιδιού του, το Caribbean Princess, το οποίο λειτουργεί από την Princess Cruises, πέρασε από τις θύρες Agua Clara στην πλευρά του Ατλαντικού. Το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε το διάρκειας 10 διανυκτερεύσεων ταξίδι του από το Ft. Lauderdale της Φλόριντα, περνόντας από τις Μπαχάμες, την Καρθαγένη (Κολομβία), το Κριστόμπαλ (Παναμάς), το Λίμον (Κόστα Ρίκα) και τις νήσους Κέιμαν, μεταφέροντας συνολικά 3,086 επιβάτες.

Το χωρητικότητας 112.894 gt Caribbean Princess κατασκευάστηκε στα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri Monfalcone το 2004 και έχει μέγιστη χωρητικότητα 3.600 επιβατών.

Η Διώρυγα του Παναμά αναμένει να υποδεχτεί περίπου 236 κρουαζιερόπλοια μέσω των θυρών για Panamax και Neopanamax στη διάρκεια της επόμενης σεζόν κρουαζιέρας 2017-2018, η οποία ξεκίνησε επίσημα στις 2 Οκτωβρίου 2017.

Τον Απρίλιο του 2017, το Disney Wonder της Disney Cruise Line έγινε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που διέσχισε ποτέ το διευρυμένο κανάλι. Αυτή τη σεζόν, πέρα από το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοίο θα διασχίσουν το θαλάσσιο πέρασμα και το Caribbean Princess, το Carnival Freedom, το Carnival Splendor και το Norwegian Bliss.

Συνολικά, τα πέντε πλοία θα κάνουν συνολικά 20 διαμετακομίσεις και 11 νέα κρουαζιερόπλοια θα διέλθουν για πρώτη φορά από τις θύρες για Panamax η για Neopanamax του Καναλιού. Τα πλοία αυτά ανήκουν στις ακόλουθες εταιρείες: Princess Cruise, Norwegian Cruise, Carnival Cruises, Silversea Cruises, Viking Ocean Cruises, Lindblad Special Expedition and CMA CGM.

Για όλες τις ειδήσεις σχετικά με την Διώρυγα του Παναμά δείτε εδώ

Διαβάστε ακόμα