Το πρώτο πράσινο κρουαζιερόπλοιο που κινείται με μεθανόλη απέκτησε η Disney Cruise Line

Η ναυτιλιακή εταιρεία κρουαζιέρας Disney Cruise Line με έδρα τις ΗΠΑ αποφάσισε να αποκτήσει το κρουαζιερόπλοιο Global Dream, που βρίσκεται υπό κατασκευή στο γερμανικό ναυπηγείο Meyer Werft, το οποίο θα είναι ένα από τα πρώτα στον κλάδο της κρουαζιέρας που θα τροφοδοτείται από πράσινη μεθανόλη.

Όπως έγινε γνωστό, η κατασκευή θα ολοκληρωθεί στο πρώην ναυπηγείο MV Werften στο Wismar της Γερμανίας, υπό τη διαχείριση της Meyer Werft, της εταιρείας με έδρα το Παπενμπούργο που κατασκεύασε τα Disney Dream, Disney Fantasy και Disney Wish.

Η προηγούμενη πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου υπέβαλε αίτηση πτώχευσης πριν ολοκληρώσει την κατασκευή του κροπυαζιερόπλοιου, επιτρέποντας στη Disney Cruise Line να το αποκτήσει σε ευνοϊκή τιμή, σύμφωνα με την εταιρεία. Το πλοίο των 208.000 τόνων θα είναι από τα πρώτα στη βιομηχανία κρουαζιέρας που θα τροφοδοτείται από πράσινη μεθανόλη. Η Disney Cruise Line αναμένει ότι η χωρητικότητα επιβατών του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο θα μετονομαστεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατασκευής, θα είναι περίπου 6.000 με περίπου 2.300 μέλη πληρώματος.

Η αναμενόμενη ημερομηνία παράδοσης του πλοίου είναι το 2025. Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η εταιρεία κρουαζιέρας γιόρτασε την καθέλκυση του πρώτου πλοίου που τροφοδοτείται από υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), το Disney Wish. Το πλοίο είναι επίσης το πρώτο από τα τρία νέα πλοία της Disney που κινούνται με LNG που θα κατασκευαστεί από τον Meyer Werft. Και τα τρία πλοία θα είναι περίπου 144.000 κόρων ολικής χωρητικότητας, ελαφρώς μεγαλύτερα από τα προηγούμενα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας.

Τα δύο εναπομείναντα πλοία θα κατασκευαστούν το 2025.

Διαβάστε ακόμα