Το πρώτο πλοίο πολλαπλών αποστολών που θα εκπαιδεύονται οι δόκιμοι εμπορικού ναυτικού των ΗΠΑ

Πραγματοποιήθηκε η τελετή τοποθέτηση της τρόπιδας για το πρώτο από τα πέντε νέα πλοία πολλαπλών αποστολών Εθνικής Ασφάλειας (NSMV) στα ναυπηγεία Philly Shipyard.

Τα ειδικά κατασκευασμένα NSMV θα παρέχουν μια πλατφόρμα εκπαίδευσης για τους μελλοντικούς ναυτικούς στις κρατικές ναυτικές ακαδημίες, αντικαθιστώντας τα γερασμένα εκπαιδευτικά πλοία τους και θα υποστηρίζουν αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας και ανακούφισης από καταστροφές σε περιόδους ανάγκης.

Η τελετή τοποθέτησης τρόπιδας ανακοινώθηκε από την TOTE Services, ως Διευθυντής Κατασκευής Πλοίων του προγράμματος.

«Η σημερινή πρώτη τοποθέτηση τρόπιδας του NSMV είναι ένα ορόσημο σε μια καινοτόμο προσπάθεια που κατασκευάζει πλοία τελευταίας τεχνολογίας σε ένα αμερικανικό ναυπηγείο που θα εκπαιδεύσει την επόμενη γενιά Αμερικανών ναυτικών και θα προσφέρει μια νέα ικανότητα αντιμετώπισης καταστροφών για το Έθνος », δήλωσε η αναπληρώτρια ναυτιλιακή διαχειρίστρια Lucinda Lessley.

«Επαινούμε όλους όσους εργάζονται σκληρά για να διατηρήσουν αυτή την προσπάθεια σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και τον προϋπολογισμό, και ανυπομονούμε για την τελική παράδοση του πρώτου πλοίου». Το πρώτο NSMV έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί στο SUNY Maritime College το 2023.

«Στο πλαίσιο της ναυπηγικής παράδοσης, η τελετή τοποθέτησης τρόπιδας προσκαλεί την καλή τύχη στην κατασκευή και τη ζωή ενός πλοίου καθώς το πρώτο προκατασκευασμένο μπλοκ κατεβαίνει στην αποβάθρα», δήλωσε ο Steinar Nerbovik, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Philly Shipyard. «Σήμερα, αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό επίτευγμα στη ναυτική εκπαίδευση των ΗΠΑ και μια σημαντική επένδυση στην τοπική οικονομία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Το πρόγραμμα NSMV είναι ίσως το μεγαλύτερο μη στρατιωτικό ναυπηγικό έργο που λαμβάνουν χώρα σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάθε NSMV θα κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας 7.000 μετρικούς τόνους χάλυβα που παράγονται από τις ΗΠΑ και κατασκευάζεται από εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό. Ο πρώτος από τους τέσσερις κύριους ηλεκτροκινητήρες, που κατασκευάζεται από την Wabtec Corp. στο Grove City, PA, έφτασε πρόσφατα στο ναυπηγείο και θα κατέβει στο κύτος το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Το NSMV θα διαθέτει πολυάριθμους χώρους διδασκαλίας, μια πλήρη γέφυρα εκπαίδευσης και καμπίνες για έως και 600 δόκιμους που θα εκπαιδευτούν σε ένα ναυτικό ακαδημαϊκό περιβάλλον πρώτης τάξεως στη θάλασσα. Από τις κρατικές ναυτικές ακαδημίες αποφοιτούν περισσότερο από τους μισούς νέους αξιωματικούς κάθε χρόνο, σε αυτούς τους ναυτικούς που συμβάλλουν στη διατήρηση της εφοδιαστικής αλυσίδας και της οικονομίας μας.

Η Ναυτιλιακή Διοίκηση του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ (MARAD) επέλεξε την TOTE Services ως διαχειριστή της κατασκευής σκαφών (VCM) για το πρόγραμμα NSMV τον Μάιο του 2019 για να διασφαλίσει τη χρήση των βέλτιστων πρακτικών στην κατασκευή εμπορικών πλοίων. Τον Απρίλιο του 2020, η TOTE Services ανέθεσε στη Philly Shipyard σύμβαση για την κατασκευή έως και πέντε NSMV. Αυτά τα πλοία θα ανήκουν και θα τα εκμεταλλεύεται η MARAD.

«Αυτό το ιστορικό ναυτικό γεγονός είναι η υλοποίηση ενός οράματος πολλών ετών που κατέστη δυνατό χάρη στη συνεργασία μεταξύ των Προέδρων της Κρατικής Ναυτιλιακής Ακαδημίας, του Τμήματος Μεταφορών, της Ναυτιλιακής Διοίκησης και των Μελών του Κογκρέσου», δήλωσε ο RADM Michael Alfultis, Πρόεδρος. το State University of New York Maritime College. «Είμαι ευγνώμων σε καθέναν από αυτούς για τις προσπάθειές τους και την υποστήριξη αυτού του ουσιαστικού προγράμματος που θα διαμορφώσει το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας και θα βελτιώσει την εκπαίδευση των ναυτικών που θα ακολουθήσουν. Οι δόκιμοι μας ανυπομονούν να μάθουν και να εκπαιδευτούν σε αυτό το υπερσύγχρονο σκάφος».

Διαβάστε ακόμα