Το Ρότερνταμ ψηφίστηκε ως το καλύτερο λιμάνι κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Το Ρότερνταμ στέφθηκε ως το καλύτερο λιμάνι κατά τη διάρκεια της πανδημίας σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Splash.

Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης έλαβε περισσότερες από 1.700 ψήφους σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες 10 ημέρες.

Την περασμένη εβδομάδα ο Splash ξεκίνησε να μάθει ποια πόλη-λιμάνι αναζήτησε τις καλύτερες λύσεις για τα πληρώματα τα τελευταία δύο χρόνια, ρωτώντας ποιο λιμάνι έχει αποδειχθεί το πιο ευέλικτο κατά τη διάρκεια του Covid-19.

Πολλές λεγόμενες κορυφαίες πόλεις-λιμάνια δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παίρνοντας αποφάσεις που δυσκόλεψαν τη ζωή πολλών στη ναυτιλία – είτε πρόκειται για περιορισμούς των ταξιδιών, απαγορεύσεις απόρριψης σκουπιδιών είτε για την κυκλοφορία εμβολίων. Άλλες πόλεις-λιμάνια, ωστόσο, έχουν αποδειχθεί ευέλικτα, ανταποκρινόμενες και πρόθυμες να βρουν λύσεις, και αυτή η ομάδα κοινοτήτων λιμένων ο Splash ήθελε να τονίσει και να συγχαρεί με αυτήν την παγκόσμια έρευνα.

Σχολιάζοντας την πρώτη θέση στην δημοσκόπηση της πανδημίας, ο René de Vries, λιμενάρχης στο λιμάνι του Ρότερνταμ, είπε: «Η περίοδος του Covid-19 ήταν δύσκολη για όλους μας. Παρά το γεγονός ότι έχουμε ανακοινώσει και τηρήσει αυστηρές προφυλάξεις, παρακολουθούμε πάντα τις επιπτώσεις στους ναυτικούς των πλοίων που μας επισκέπτονται. Η ανθρώπινη διάσταση είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα στο λιμάνι του Ρότερνταμ. Είναι πολύ ωραίο και συγκινητικό που αυτό αναγνωρίζεται από τους αναγνώστες του Splash. Τους ευχαριστούμε για την αναγνώριση και ελπίζουμε να καλωσορίσουμε όλους σύντομα πίσω στο λιμάνι μας χωρίς κανέναν περιορισμό»”

Άλλες αξιοσημείωτες αναφορές των λιμένων στην έρευνα περιλαμβάνουν το Όκλαντ που βρίσκεται στην κορυφή των δημοσκοπήσεων στην Αυστραλασία, το Βανκούβερ στέφθηκε το καλύτερο στη Βόρεια Αμερική, το Μοντεβιδέο το καλύτερο στη Νότια Αμερική, το Κέιπ Τάουν ο κορυφαίος προορισμός στην Αφρική, με το Κολόμπο να θεωρείται το καλύτερο ασιατικό λιμάνι κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμα